ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dezvoltatorul unui controversat microcip Covid care se implantează sub piele a reacționat la criticile aduse proiectului său, într-un interviu acordat Express.co.uk.

O companie tehnologică suedeză de tip start-up a inventat un microcip scanabil care se implantează în brațele oamenilor și care poate arăta statutul de vaccinare COVID-19.

Acest implant digital este conceput în așa fel încât, atunci când este scanat, să afișeze pașaportul de vaccinare al persoanei respective.
 
Creată de start-up-ul tehnologic DSruptive Subdermals, controversata invenție constă dintr-un implant scanabil preprogramat, cu o dimensiune de 2 milimetri pe 16.
 
Invenția a atras multă atenție atunci când a fost anunțată pentru prima dată, mulți oameni considerând-o inadmisibil de invazivă.
 
Un utilizator Twitter a comentat: „Uitați, eu sunt la fel de pro-vaccin ca oricine altcineva... ȘI sunt pro-pașaport de vaccinare (numai voluntar), dar chestia asta nu face decât să alimenteze teoria conspirației cu 'vor să te urmărească'.”

Dar, vorbind pentru Express.co.uk, Hannes Sjobladad, directorul general al DSruptive Subdermals, a reacționat la critici.
 
El a spus: „Această tehnologie există și este folosită, indiferent dacă ne place sau nu. Mă bucur că este adusă în discuția publică. Noile tehnologii trebuie să fie dezbătute pe scară largă și înțelese. Implanturile inteligente sunt o tehnologie pentru o sănătate puternică. Asta este ceea ce construim la DSruptive și obiectivul nostru este de a transforma sistemul medical la nivel global.”
 
Deși utilizarea lui la oameni este o noutate, acest tip de tehnologie este foarte răspândită la animalele de companie, celor mai multe dintre ele fiindu-le implantat un microcip care, atunci când este scanat, arată istoricul medical al animalului.
 
Un microcip costă 100 de euro, iar dispozitivul funcționează prin scanarea locului de pe braț cu ajutorul unui telefon mobil.
 
Când acesta este scanat, apare un fișier PDF care prezintă toate detaliile certificatului digital Covid european al persoanei, indicând statutul de vaccinare al acesteia și, eventual, dacă persoana a fost depistată recent cu SARS-CoV-2.
 
Sjobladad a adăugat: „Asta înseamnă că poate fi accesat oricând de mine sau de oricine altcineva care dorește să mă citească.”

„De exemplu, dacă mă duc la film sau la un centru comercial, mi se va putea verifica statutul (vaccinal) chiar dacă eu nu am telefonul la mine.”