ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gafă uriașă la Digi24!, titrează Playtech. După ce Mihai Gâdea a înfierat piloții ruși care atacă Ucraina din ceea ce s-a dovedit a fi un joc video, acum a venit și rândul clonei sale de la Digi 24.

Ce a apărut pe post: celebrul „Dimitri”, un personaj dintr-un clip intens viralizat pe YouTube (video mai jos), a fost transformat într-un soldat rus gata de a se sui călare pe tanc pentru a-l distruge pe Zelenski.

Prezentatorul Cosmin Prelipceanu, care probabil își ascunde tinichelele sub bretele și presupusele circumvoluțiuni craniene sub tinichele, a prezentat ieri, în Jurnalul de Seară de la Digi24, un clip video cu un „recrut rus” gata de a deveni tanchist dar care, chipurile, nu știa că va conduce un tanc T-62, fabricat între anii 1961-1975. În realitatea, în discuția care se desfășoară în rusește, între o reporteriță și un tânăr dintr-un club, se vorbește despre muzică, iar filmarea datează de cel puțin 14 ani, explică sursa citată.

Prelipceanu a început prezentarea terifiantă în felul următor:

„Dar cu cine luptă rușii? Știți că i-am tot descris pe soldații ăștia, pe recruții ăștia pe care i-a trimis Putin în Ucraina, unii nici măcar nu știau cum arată un glonț, dar să ducă un război, și știți isprăvile lor. Operațiunea continuă, armata rusă are în continuare nevoie de recruți, are în continuare nevoie de soldați și pe unii dintre ei, ce credeți, l-a filmat o televiziune din Rusia. Iată-l”, a făcut prezentarea Prelipceanu.

Au urmat apoi imaginile ce aveau o subtitrare total diferită față de original.

„Abia m-am înrolat, doamnă! Nicio problemă!

Deci vei participa în operațiunea militară specială, corect?

Sigur că da! Îi vom zdrobi pe ucrainenii aceia!

În ce unitate te-ai înregimentat?

În cea de tancuri. Voi fi un șofer foarte bun. Mi-au spus că voi conduce modele T-90 și T-14. Deci cu tehnologia noastră superioară… Sper să îl întâlnesc pe prietenul meu care este în forțele aeropurtate ale Rusiei.

Ce spui de modelul T-62?

Ce?
Modelul T-62.

T-62? Ce vrei să spui?

Trimitem acum (n.r. tancuri) modelul 62”, a apărut pe clipul prezentat de Digi24 care, din păcate, nu a fost de găsit, încă, și pe contul de YouTube al Digi.

De fapt, interviul a fost înregistrat în clubul de noapte „Compass” („Компас”) din orașul rus Veliky Novgorod de compania locală de televiziune „Triada”, conform Knowyourmeme.com și datează cel puțin din octombrie 2008. Pentru reacția sa „Dimitri” a devenit extrem de popular pentru titrări fantastice, pe lângă realitate. O altă încărcare, cu peste 3.000.000 de vizionari, datează din 2010 și o puteți vedea mai jos cu traducerea corectă, în limba engleză:

De altfel, chiar și autorul postării pe Twitter (mai jos), de unde a fost preluată de Digi - autor numit deontologic în colțul din stânga al ecranului (foto sus) -, făcea aceasta precizare, că este o glumă, o parodie. Deontologia, bat-o vina, se pare că e rudă bună cu prostia!