ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dr. Ion Alexie, medic român din Las Vegas, specialist în boli interne și boli infecțioase, a povestit luni, la Sinteza Zilei, la Antena 3, despre experiența sa în utilizarea Ivermectinei la pacienții infectați cu COVID-19.

Ion Alexie a folosit ivermectina și pentru sine, și pentru pacienții de la clinica unde lucrează. Rezultatele sunt cel puțin încurajatoare.
"Iau Ivermectină lunar, nu numai eu, ci și foarte mulți medici. Previne îmbolnăvirea, dar nu neapărăt prin generare de anticorpi, așa cum face vaccinul. Nivelul de Ivermectină rămâne în corpul nostru multe săptămâni și nu se poate multiplica în celulele noastre, pentru că Ivermectina blocheză niște proteine numite importine, care importă fragmente din virus în nucleu și în citoplasmă și nu-l mai lasă să se multiplice.
 
Din septembrie până în ianuarie am tratat foarte puțini pacienți, pentru că spitalul ne-a blocat Ivermectina, pentru că National Institute of Health nu era de acord s-o folosim. Din 15 ianuarie am 50 pacienți majoritatea au plecat, mai am câțiva în spital. I-am pus pe toți din prima zi pe Ivermectină. Din cei 50 nu a ajuns niciunul la ATI, starea sănătății niciunuia nu s-a deteriorat - și-i urmăresc cu atenție”, a afirmat medicul român.

El susține că  administrarea de Ivermectină este potrivită pentru cei în stadiile incipiente, pentru ca aceștia să nu ajungă la ATI
 
„Părerea mea este următoarea: mulți oameni în România nu vor să se vaccineze sau nu au vaccinul iar unii dintre ei nu se vaor vaccina niciodată. Pacienții care nu sunt foarte bolnavi nu se califică pentru nuciun tratament de COVID. Nu se califică pentru remdesivir decât dacă sunt hipoxici, nu se califică pentru dexametazonă - și toate aceste tratamente se fac în spital. Important este să folosim Ivermectină pentru tratamentul celor care s-au infectat, dar care sunt în stadiile incipiente ale bolii, pentru a nu ajunge la terapie intensivă și să încercăm să dăm la cei care nu vor să se vaccineze sau încă nu s-au vaccinat, până când se hotărăsc dacă se vaccinează.
Personal iau și Ivermectină și m-am și vaccinat, pentru că sunt directorul secției Boli Infecțioase și în fiecare zi mă întrebau 20 de oameni dacă m-am vaccinat, ca să facă și ei ce am făcut eu", a spus Ion Alexie.

Medicul român a precizat că urmează să-i fie administrată cea de-a doua doză de vaccin în următoarele zile

Gigi Becali: Încercăm să convingem Ministerul Sănătății să bage Ivermectină ca tratament
 
Folosirea Ivermectinei ca tratament împotriva infecției cu COVID a fost semnalată și de omul de afaceri Gigi Becali, care  se chinuiește să aducă în țară medicamentul-minune, dar pe care autoritățile i l-au blocat la vamă.

"Încercam să convingem Ministerul Sănătății să bage Ivermectina ca tratament, pentru că francezii și nemții l-au aprobat. Cu Ivermectina te vindeci cu 5 euro și e și de 10 ori mai bună. Nu o am în clinică, o dau doar prietenilor, nu se poate vinde oficial. La Arbidol nu e problerma, dar Ivermectina o cumpăr eu din Ucraina, costă 5 dolari (...)

Virusul e un fleac, e mai ușor ca o răceală, dar daca îl iei din timp, altfel te duci la ATI, nu te mai intelegi cu el. Eu sunt factor de acțiune, dacă mă lăsau pe mine, în 3-4 luni de zile era rezolvată treaba, băgam medicamente în farmacii să se vindece oamenii, cu 10 euro... Vedem că Arbidol e bun, Ivermectina putem să o producem noi, la fel și Arbidolul. Eu la mine în farmacie pot produce Ivermectina și Arbidol. Dacă mă organizam într-o lună de zile, făceam un laborator de fabricat și terminam cu COVID-ul."

CEO-ul celui mai mare producător de medicamente din România, Terapia Cluj, Dragoș Damian, a anunțat luni seară, la "Sinteza zilei", că vrea să doneze statului român 50.000 de tablete de Ivermectină.
 
"Nu știu dacă este uriașă, dar este o cantitate importantă, circa 50.000 de tablete avem pregătite. Se știe că acest medicament este un medicament antiparazitar și el se fabrică în cantități foarte mari, atât în Statele Unite, cât și în țările asiatice și există o cantitate suficient de mare pe care o putem aduce în România, dar - și insist asupra acestui lucru - numai dacă protocolul terapeutic și numai dacă medicii din România permit acest lucru.

Noi am studiat situația din Statele Unite, cele două studii, vedem că există tot mai multă receptivitate față de acest produs, nu există studii clinice suficiente, există studii randomizate și studii observaționale, dar nu sunt suficiente în acest moment, dar dacă este nevoie putem să aducem și cantități de Ivermectină.
Ivermectina din comerț, ironic sau nu, este de uz veterinar, dar cred că nu se mai găsește nici aceasta", a spus Dragoș Damian, în exclusivitate la Sinteza zilei.