ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a scăpat doi porumbei la o conferință de presă în care a pledat că atrocitățile din orașul ucrainean Bucea ar fi „o provocare înscenată” de ucraineni, iar nu opera soldaților ruși. În primul rând, el a folosit în loc de „operațiune militară specială” cuvântul „război”, lucru care în Rusia lui Putin se pedepsește cu până la 15 ani închisoare. În al doilea rând, el a avut o bâlbă referitoare la cadavrele din Bucea. Vrând să spună că acestea nu ar fi existat până la plecarea trupelor ruse din localitate, el a zis că n-au existat până la venirea trupelor ruse.

După ce a citit un discurs de pe foaie, Nebenzia a răspuns la întrebările jurnaliștilor. Fără discursul scris, ambasadorul rus a recunoscut că în Ucraina are loc un război, nu o „operațiune militară specială”, așa cum susține propaganda regimului Putin. 

„Aceasta este o operațiune militară, iar într-o operațiune militară orice se poate întâmpla. Nu poți exclude că civilii mor în RĂZBOI, iar asta este partea tristă a vieții”, a afirmat Nebenzia, citat de Știri pe Surse. Dacă ar fi catalogat la Moscova  drept „război” manevrele din Ucraina, el ar fi riscat să facă închisoare potrivit unei legi recente date de regimul Putin împotriva „defăimării armatei” ruse.VIDEO

 
Mai mult, ambasadorul rus la ONU rostește din greșeală narațiunea ucraineană despre morții din Bucea, după care se dă pe brazdă, relatând versiunea rusească asupra subiectului: „Cadavrele din Bucea, care nu existau înainte ca trupele rusești să ajungă... ăăă, ăăă, să plece, scuze - înainte ca ele să plece...”, a îngăimat Vasili Nebenzia. VIDEO