ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Aproximativ 106 percheziții au loc, miercuri dimineața în județele Caraș-Severin, Hunedoara și Timiș la domiciliile unor profesori universitari și studenți, într-un dosar de acordare a diplomelor de licență pe bani. Procurorii DIICOT fac percheziții la două universități: Vasile Goldiș și Aurel Vlaicu din Arad, transmite Realitatea TV. 

Un număr de 36 de persoane sunt puse sub urmărire penal în acest dosar, printre care și doi rectori și alte cadre didactice.
 
Descinderile în forță ale procurorilor vizează traficul de diplome de licență de la facultățile de medicină dentară, tehnologie, psihologie, medicina generală și drept din cele două universități din Arad.

Potrivit Realitatea TV, unii studenți nici măcar nu dădeau pe la facultate, doar obțineau licența contra-cost. Studenții erau, în general, arabi și italieni care habar nu aveau de limba română. Procurorii spun că s-au constituit adevărate rețele infracționale, din care făceau parte atât cadrele didactice cât și informaticienii din universitățile vizate.

Miercuri dimineața, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice și ai Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române efectuează peste 100 de percheziții la cadre didactice, studenți și la alte persoane din cadrul unor instituții de învățământ, care ar fi implicate în promovări fraduloase de examene.

Potrivit unui comunicat al IGPR, 36 de persoane sunt cercetate pentru infracțiuni de corupție, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.