ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Discriminarea nevaccinaților continuă până la exasperare. Ministrul german la sănătății, Jens Spahn, a declarat vineri că cei care au fost vaccinați complet ar putea fi scutiți de eventuale noi măsuri de carantinare ce ar putea fi luate în viitor în republica federală, dacă situația pandemică va degenera, informează Știri pe Surse

„Atât timp cât nu există nici o mutație care afectează protecția, vaccinarea completă înseamnă că nu sunt necesare măsuri (restrictive) precum cele din iarna trecută în cazul celor vaccinați”, a declarat Jens Spahn într-o conferință de presă. „Cu cât se vor vaccina mai mulți în cursul verii, cu atât toamna ne va fi mai favorabilă”, a opinat ministrul homosexual al Sănătății din Germania. Este ciudat cum tocmai un reprezentant al unei minorități care face mare caz de principiul non-discriminării să condamne la discriminare și segregare socială o mare categorie de persoane - pe cele nevaccinate. Sau principiile se aplică doar atunci când ne convine?

Și Helge Braun, șeful de cabinet al cancelarului Angela Merkel, a afirmat încă de joi același lucru - vaccinații nu ar mai trebui supuși unor restricții suplimentare. 

„Dacă persoane vaccinate se află undeva, ele nu mai sunt cu adevărat expuse riscului și nu îi pun nici pe alții în pericol. Și nu există niciun motiv pentru a le recomanda reducerea contactelor”, a explicat el pe postul de radio MDR, citat de Agerpres.

Această afirmație contravine realitatea atât din punct de vedere al protecției personale (rapoarte oficiale arată că unii dintre vaccinați pot în continuare să facă boala Covid-19 și chiar să moară din această cauză), cât și în privința protecției celor din jur (oamenii de știință, precum și producătorul de vaccinuri Pfizer, au recunoscut că vaccinații răspândesc proteina spike).