ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Novak Djokovic urmează să afle dacă va fi expulzat din Australia, în timp ce guvernul federal continuă să își cântărească opțiunile, relatează 7News.

Soarta starului tenisului se află exclusiv în mâinile ministrului imigrației, Alex Hawke, care se gândește dacă să folosească puterile discreționare pentru a-l expulza pe numărul 1 mondial.

Un purtător de cuvânt al dlui Hawke a declarat că ministrul analizează cu atenție noile dovezi furnizate miercuri de avocații lui Djokovic.

"Avocații domnului Djokovic au furnizat recent noi și lungi observații și documente justificative despre care se spune că sunt relevante pentru posibila anulare a vizei domnului Djokovic", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Hawke.

Oficialii analizează discrepanțele de pe formularul de declarație al lui Djokovic, pe care starul tenisului l-a prezentat oficialilor de la Border Force după ce a sosit săptămâna trecută pe aeroportul Tullamarine din Melbourne.

Pe document, jucătorul de 34 de ani a declarat că nu a călătorit în afara Serbiei în cele două săptămâni dinaintea zborului său spre Australia.

Cu toate acestea, el a fost văzut mai târziu antrenându-se în Spania la 31 decembrie și la începutul lunii ianuarie - în cadrul acelei ferestre de două săptămâni.

Într-o declarație explozivă postată miercuri pe rețelele de socializare, jucătorul sârb a negat că ar fi încercat să inducă în eroare guvernul pe formular, afirmând că un agent a făcut o "greșeală administrativă" în timp ce a completat formularul.

De asemenea, el a recunoscut că a participat la un interviu pentru presă la Belgrad când știa că era infectat cu COVID-19.

După ce a efectuat un test PCR la 16 decembrie, Djokovic a participat la interviu două zile mai târziu.

Joi dimineață, au apărut informații că Djokovic se confruntă cu mai multe probleme în străinătate, guvernul spaniol investigând dacă a intrat ilegal în țară luna trecută.

Cu o zi înainte, ministrul spaniol de externe Jose Manuel Albares a fost întrebat de un reporter dacă știa că Djokovic a intrat în Spania în decembrie.

"Nu am nicio înregistrare a acestei prezențe a lui Djokovic", a spus el.

"Nu am fost contactați de guvernul australian pentru a solicita o astfel de documentație".

Cu toate acestea, ultima actualizare a cotidianului The Age specifică că ministrul imigrației, Alex Hawke, nu va lua o decizie astăzi cu privire la anularea vizei lui Novak Djokovic.

O sursă federală a confirmat că Hawke încă se mai gândește la această chestiune și că nu va lua nicio decizie deocamdată.

Anterior, prim-ministrul Scott Morrison a confirmat dl Hawke încă se gândește dacă să anuleze sau nu viza starului tenisului.

Existau așteptări sporite că va fi făcut un anunț privind viitorul starului de tenis în această conferință de presă de după-amiază la cabinetul național.

Dar Morrison a spus că nu a existat nicio schimbare față de ieri.

"Mă voi referi la cea mai recentă declarație a ministrului Hawke, în sensul că poziția nu s-a schimbat", a spus el.

"Acestea sunt puteri ministeriale personale care pot fi exercitate de ministrul Hawke și nu propun să fac niciun alt comentariu în acest moment".