ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri dimineaţa Marian Munteanu,fostul lider al studenților în timpul Mineriadei din 1990, a intrat în direct la Digi24, nebănuind ce întrebări urmau să i se pună.

Oana Zamfir, realizatoarea emisiunii „România 24”, a reuşit să îi adreseze invitatului său prin telefon, o întrebare care poate concura cu succes la gafa anului în televiziune.

Astfel, discutând în contextul punerii sub acuzare de miercuri a lui Ion Iliescu și Virgil Măgureanu pentru evenimentele din 1990, realizatoarea Digi24 l-a întrebat pe interlocutorul său:

"Ați fost şi dumneavoastră în piaţa Universităţii, în acea perioadă, când au venit minerii?”

După o scurtă pauză, Marian Munteanu a răspuns:

"Da, am trecut si eu pe acolo!…”

Ceea ce Oana Zamfir probabil nu ştie este că Marian Munteanu a stat în comă timp de patru zile în 1990 după ce Denes Domokos, şef de tură la mina Livezeni, a încercat să-l decapiteze cu o secure.
 
De altfel, lui Denes Domokos i s-a întocmit şi un dosar penal pentru tentativă de omor în urma căruia a făcut 8 ani de închisoare.