ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Doi copii mici au primit din greșeală vaccinul anticovid în locul vaccinului antigripal la o farmacie din statul Indiana, potrivit presei locale. Acum, ambii se confruntă cu probleme cardiace, conform pediatrului lor, scrie National File.

O familie din Evansville, Indiana, a mers la un Walgreens local(un lanț de farmacii) pentru ca fiecare membru, inclusiv doi copii mici, să primească un vaccin antigripal. În timpul programării, toți membrii petrecerii, inclusiv cei doi copii, au primit "din greșeală" doze complete pentru adulți ale vaccinului Pfizer COVID-19, potrivit avocatului familiei. Copiii, în vârstă de patru și cinci ani, s-au născut în 2016 și 2017, după cum reiese din fișele de vaccinare furnizate familiei de către Walgreens.

Ambii copii prezintă acum semne de probleme cardiace, potrivit pediatrului lor. Copilul mai mic este bolnav cu tuse și febră.

Miocardita, o afecțiune cardiacă care implică acumularea de lichid în apropierea inimii, s-a dovedit a fi un efect secundar rar al vaccinului Pfizer, dar pare să devină mai frecventă la persoanele de sex masculin mai tinere. Reacțiile adverse la vaccinuri par să devină mult mai puțin probabile cu cât persoana care îl primește devine este mai în vârstă, potrivit cercetărilor medicale actuale.

"Familia a declarat că a plecat de la farmacie crezând că au primit vaccinurile antigripale, dar un angajat al Walgreens i-a sunat ulterior și le-a spus că au făcut o greșeală.

Agenția de știri locală a încercat să obțină un comentariu de la Walgreens în legătură cu acest subiect, dar nu a primit niciun răspuns. Acest lucru vine în contextul în care gigantul farmaceutic Pfizer încearcă să obțină de la FDA o autorizație de utilizare de urgență pentru vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani, potrivit mai multor rapoarte.