ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cel puțin cinci tineri au fost testați pozitiv la droguri și au intrat în stop cardio-respirator.

Este bilanțul trist al Festivalului SAGA, evenimentul de anvergură care s-a desfășurat zilele acestea în București.

Unul dintre cei doi tineri care au murit era din Republica Moldova și avea 25 de ani. Murise, deja, în ambulanța care-l transporta la Spitalul Sf. Pantelimon. La doar câteva ore, un alt tânăr a fost declarat decedat la același spital.

La evenimentul care a început vineri seara, polițiștii au descoperit aproximativ 30 de persoane care aveau droguri asupra lor, asta deși organizatorii festivalului au declarat că toată lumea a fost foarte bine controlată la filtrele organizate la intrare, iar la ediția din acest an, ca o premieră, Festivalul a avut un parteneriat cu Agenția Națională Antidrog.

În aceste condiții, ironia este și mai mare – nici după un control amănunțit al fiecăreia intre cele 30 000 de persoane (așa cum se lăudau organizatorii c-au făcut), nici prezența standurilor ANA în spațiul festivalului și nici vigilența polițiștilor nu au reușit să împiedice moartea celor doi tineri și nici spitalizarea altora sau deschiderea a 52 de dosare penale pentru posesie și trafic de droguri.

Întrebarea pe care și-o pune toată lumea este cum au reușit tinerii să treacă de controale (presupunând că toate cele 30 000 de persoane au fost controlate la sânge) și ce s-a întâmplat cu proverbiala vigilență a polițiștilor. Unde a dispărut dintr-odată polițistul care trăgea de noi pe stradă să ne punem masca, din grijă pentru viața noastră, desigur.