ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul campion de box Willie Limond a murit la vârsta de 45 de ani, după ce inițial a fost găsit fără reacție în mașina sa, în urma unei crize, informează Daily Mail.

La începutul acestei luni, Limond a fost descoperit în vehiculul său cu doar câteva ore înainte de a participa la o sesiune de antrenament public în Glasgow, înaintea meciului programat cu Joe Laws, pe 3 mai.

Dar la primele ore ale acestei luni dimineața s-a confirmat că a decedat.
 
Fiul său, Jake, a făcut anunțul pe pagina de Instagram:
 
"Tatăl meu a murit la primele ore ale dimineții, în jurul orei 3 dimineața.

A luptat aproape 10 zile. Războinic”.

Limond a câștigat 42 din cele 48 de meciuri profesioniste ale sale din 1999 până în 2023 - dintre care 13 prin KO - deși doar trei meciuri au avut loc după 2016.

Glaswegianul a fost inițial un fotbalist, jucând de cinci ori pentru Albion Rovers la sfârșitul anilor 1990.

În timpul carierei sale de boxer, a deținut mai multe titluri britanice.
 
 
Patru dintre cele șase înfrângeri ale lui Limond au fost suferite în fața unor pugiliști care au câștigat titluri mondiale - Amir Khan, Anthony Crolla, Erik Morales și Ricky Burns.

El a luptat ultima dată în septembrie, pierzând prin TKO în fața colegului scoțian Ricky Burns în runda a opta, arbitrul oprind lupta la sfârșitul rundei din cauza sângelui excesiv din nas.