ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul ministru de Externe Titus Corlățean a scăpat de urmărirea penală, în contextul în care, după mai bine de cinci săptămâni de tergiversări și un vot negativ în Comisia juridică, senatorii au votat cu privire la cererea DNA.

Dintre cei 162 de senatori, s-au exprimat 118 voturi, dintre care 92 de voturi au fost împotriva cererii DNA, 26 dintre voturi au fost pentru, neexistând abțineri sau voturi anulate.
Senatorul PSD Titus Corlățean a declarat, după ce Comisia juridică a respins cererea justiției privind începerea urmăririi sale penale, că acuzațiile DNA sunt "total nefundamentate".

"Am un singur comentariu. Am prezentat în fața comisiei toate argumentele și datele pentru care eu am susținut (...) faptul că suspiciunile rezonabile și acuzațiile DNA sunt total nefundamentate. Eu le-am respins cu argumente", a spus Corlățean.

Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale față de senatorul Titus Corlățean, fost ministru de Externe, în dosarul "Vot Diaspora 2014".