ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În spatele textului cu scris mic al aprobării de luni a vaccinului Covid „Comirnaty” de la Pfizer de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA se ascund două aspecte esențiale, care hotărăsc dacă vaccinul poate fi impus în mod obligatoriu și dacă Pfizer poate fi tras la răspundere în caz de vătămare. Un articol de Robert F. Kennedy Jr. și de dr. Meryl Nass publicat în The Defender

Luni, Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA (FDA) a aprobat o cerere de licență biologică pentru vaccinul Comirnaty de la Pfizer.

Presa a (dez)informat că, de acum, obligativitatea vaccinării este legală pentru militari, personalul medical, studenți și angajații din multe domenii. Primarul orașului New York, Bill de Blasio, a cerut, în consecință, vaccinarea tuturor profesorilor și personalului din școli. Pentagonul impune și el vaccinarea obligatorie în rândul tuturor membrilor serviciului militar.

Dar există mai multe aspecte bizare în aprobarea FDA care se vor dovedi derutante pentru cei care nu sunt familiarizați cu intruziunea reglementărilor FDA sau cu adâncurile cinismului agenției.

Mai întâi, FDA recunoaște că, în timp ce Pfizer nu dispune de stocuri suficiente ("insufficient stocks”) de vaccin Comirnaty recent autorizat, „o cantitate semnificativă” ("a significant amount”) de vaccin Covid marca Pfizer-BioNTech - produs în baza unei autorizații pentru utilizarea de urgență (EUA) - este încă disponibilă pentru utilizare. 

FDA stipulează că vaccinul Pfizer-BioNTech autorizat de urgență ar trebui să rămână neautorizat deplin, dar poate fi utilizat „alternativ” (pagina 2, nota de subsol 8) cu proaspăt-autorizatul produs Comirnaty.

În al doilea rând, FDA a subliniat că vaccinul Comirnaty al Pfizer autorizat și vaccinul Covid al Pfizer existent, autorizat de urgență, sunt „distincte din punct de vedere juridic”, dar susține că diferențele dintre ele nu au „impact asupra siguranței sau eficienței”.

Există o diferență uriașă în practică între produsele autorizate de urgență și cele pe care FDA le-a autorizat pe deplin.

Produsele autorizate de urgență sunt experimentale, conform legislației americane. Atât Codul de la Nürnberg, cât și reglementările federale prevăd că nimeni nu poate forța o ființă umană să participe la acest experiment. În conformitate cu Titlul 21 din Codul SUA, secțiunea 360bbb-3(e)(1)(1)(A)(ii)(III), „Autorizarea produselor medicale pentru utilizare în situații de urgență”, este ilegal să refuzi cuiva un loc de muncă sau educație pentru că nu consimte să fie subiectul unui tratament experimental. Potențialii beneficiari au dreptul absolut de a refuza vaccinurile autorizate de urgență. 

Cu toate acestea, legile americane le permit angajatorilor și instituțiilor de învățământ să le ceară elevilor/studenților și angajaților să se lase injectați cu vaccinuri autorizate.

Vaccinurile Covid aprobate de urgență beneficiază de o protecție extraordinară în materie de răspundere, în temeiul Legii privind disponibilitatea și pregătirea populației, din 2005. Producătorii de vaccinuri, distribuitorii, furnizorii și planificatorii guvernamentali sunt exonerați de răspundere. Singura modalitate prin care o parte vătămată poate iniția un proces este dacă poate dovedi că s-a comis o abatere intenționată și dacă guvernul SUA a inițiat la rândul său o acțiune de aplicare a legii împotriva părții pentru abatere intenționată. Nici un astfel de proces nu a avut vreodată câștig de cauză.

Guvernul a creat un program de compensare extrem de limitat - Programul de compensare a prejudiciilor cauzate de contramăsuri - pentru a repara prejudiciile cauzate de toate produsele autorizate de urgență. Administratorii zgârciți ai programului au despăgubit până în prezent mai puțin de 4% dintre petiționari - și nici măcar o singură vătămare provocată de „vaccinul” Covid - în ciuda faptului că medicii, familiile și persoanele care au suferit vătămări au raportat peste 600.000 de vătămări provocate de „vaccinul” Covid.

Cel puțin deocamdată, vaccinul Comirnaty de la Pfizer nu are scut față de răspundere. Flacoanele produsului comercializat, pe a căror etichetă scrie „Comirnaty”, sunt supuse acelorași legi privind răspunderea pentru produse ca și celelalte produse americane.

Atunci când Comitetul consultativ pentru practici de imunizare al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) introduce un vaccin în schema obligatorie, un vaccin pentru copii beneficiază de o gamă generoasă de măsuri de protecție față de răspundere.

Dar vaccinurile autorizate pentru adulți, inclusiv noul Comirnaty, nu se bucură de nici un scut de răspundere. La fel ca în cazul automobilului Ford Pinto, care putea să explodeze, sau al erbicidului Roundup de la Monsanto, persoanele vătămate de vaccinul Comirnaty ar putea da în judecată pentru daune.

Și pentru că adulții vătămați de vaccin vor putea demonstra că producătorul cunoștea problemele legate de produs, despăgubirile acordate de instanță ar putea fi astronomice.

Prin urmare, este puțin probabil ca Pfizer să permită vreunui american să facă un vaccin Comirnaty până când nu va reuși cumva să obțină imunitate pentru acest produs.

Având în vedere toate acestea, recunoașterea de către FDA în scrisoarea de aprobare a faptului că nu există stocuri suficiente de Comirnaty autorizat, dar există stocuri mari de vaccinuri Pfizer-BioNTech, demonstrează că „aprobarea” este o schemă cinică de încurajare a întreprinderilor și a școlilor să impună obligativitatea ilegală a vaccinurilor.

Motivația clară a FDA este aceea de a permite Pfizer să se debaraseze rapid de stocurile unui vaccin pe care știința și Sistemul de Raportare a Evenimentelor Adverse la Vaccinuri (VAERS) l-au vădit a fi nejustificat de periculos și pe care varianta Delta l-a transformat într-un vaccin depășit.

Americanii, cărora li se spune că vaccinul Covid de la Pfizer este acum autorizat vor presupune, în mod normal, că obligativitatea vaccinului Covid este legală. Dar numai vaccinurile autorizate de urgență, pentru care nimeni nu are nicio răspundere reală, vor fi disponibile în următoarele câteva săptămâni, când vor fi atinse multe termene-limită pentru vaccinarea obligatorie în școli.

Se pare că FDA îi păcălește intenționat pe cetățenii americani să renunțe la dreptul lor de a refuza un produs experimental.

Deși mass-media a trâmbițat că FDA a aprobat vaccinurile COVID, FDA nu a aprobat vaccinurile Pfizer-BioNTech, nici vaccinurile Covid pentru grupa de vârstă cuprinsă între 12 și 15 ani, nici dozele de rapel pentru toată lumea.

Iar FDA nu a autorizat nici un „vaccin” ModeRNA, și nici un „vaccin” de la Johnson & Johnson - astfel încât majoritatea, dacă nu chiar toate vaccinurile Covid disponibile în SUA, rămân produse neomologate, autorizate doar de urgență.

Iată ce trebuie să știți atunci când cineva vă obligă să vă faceți vaccinul: Cereți să vedeți flaconul. Dacă pe el scrie „Comirnaty”, înseamnă că este un produs autorizat.

Dacă pe el scrie „Pfizer-BioNTech”, este un produs experimental și, în conformitate cu 21 U.S. Code 360bbb, aveți dreptul de a-l refuza.

Dacă provine de la ModeRNA sau Johnson & Johnson (comercializat sub numele de Janssen), aveți dreptul să-l refuzați.

FDA se joacă de-a momeala și inversarea cu publicul american - dar noi nu trebuie să jucăm acest joc. Dacă nu scrie pe el „Comirnaty”, înseamnă că nu vi s-a oferit un vaccin aprobat.