ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actrița Oana Pellea se întreabă de ce nu dă un semnal important Biserica Ortodoxă prin transformarea Catedralei Mântuirii Neamului în centru de vaccinare împotriva Covid-19, transmite site-ul ȘtiripeSurse.

”Catedrala Neamului nu poate găzdui vaccinarea ? Întreb. Atât! Intotdeauna in timp de pandemie, de razboi, in stare de necesitate...marile catedrale ale lumii...si au pus la dispozitie spatiile pentru a adaposti oameni, pentru a deveni spitale, etc...Catedrala Neamului este ridicata din banii oamenilor si ar trebui sa fie inspre folosul lor.De ce este nevoie? De vaccin, personal medical și de organizare. Atât.” [Decât?], scrie Oana Pellea.

Ne-am interesat imediat la Catedrală și ni s-a spus că nimeni nu o împiedică să se vaccineze Duminica sau la fiecare sărbătoare, în orice Biserică din țară, cu condiția să aibă duhovnic și să se spovedească înainte. În ce privește vaccinarea la Catedrală, trebuie să se mai aștepte puțin pentru că nu este căldură în interiorul ei. Constructorii Catedralei continuă însă lucrul în aceste condiții de iarnă, după cum puteți afla de aici.

O soluție mai bună, am aflat de la un muncitor de pe șantier, ar fi chiar la Palatul Parlamentul, dacă președintele USR-ist al Senatului și cel PNL-ist al Camerei Deputaților și-ar da acordul.

Până atunci, credem noi, un foarte mare număr de vaccinabili ar putea fi injectați în viloiul de 3.000.000 de euro al USR-istului Andrei Caramitru (foto).