ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luni, 27 noiembrie 2023 și marți, 28 noiembrie 2023, în a treia săptămână a Postului Crăciunului și în apropierea Zilei Naționale a României, credincioșii Parohiei Ortodoxe Române „Sfântul Vasile cel Mare” și „Sfântul Ludger” din Megen au avut bucuria de a-l primi în mijlocul lor pe îndrăgitul interpret de colinde Ștefan Hrușcă, după cum ne informează chiar românii din Olanda:

Colindele sale ce sunt parte esențială a sărbătorilor de iarnă pentru mulți români, au umplut sufletele sutelor de credincioși prezenți în fiecare seară de concert cu armonia, bucuria și căldura caracteristică Crăciunului.

Pentru prima dată în mijlocul comunității românești din Megen, Olanda, Ștefan Hrușcă a vestit Nașterea Domnului în viers de colind și totodată a adus aminte de vremea copilăriei și de frumusețea tradițiilor românești. Îndrăgitele colinde "Linu-i lin”, "Florile dalbe”, "Afară ninge liniștit”, " Ce-ați văzut păstori?”, " Cerul și pământul ”,  nu au lipsit din programul cântărețului iar pe lângă minunatele colinde și cântece de iarnă, „Dascălul de colinde”, așa cum a fost supranumit artistul de către poetul George Țărnea a interpretat și celebra "Ruga pentru părinți", scrisă de Adrian Păunescu. Cei prezenți, majoritatea români dar și olandezi, au umplut Biserica în fiecare seară de concert și l-au aclamat cu emoție pe cantautorul maramureșan care interepretează într-o manieră autentică colindele de Crăciun.

Concertele au avut loc în Biserica Sint Servatius, Schoolstraat 1, 5366AT, Megen, începând cu orele 19:30. Biserica ce a găzduit concertele, este, începând cu luna mai a acestui an nouă "casă" a Parohiei Ortodoxe  Române „Sfântul Vasile cel Mare” și „Sfântul Ludger”, înființată în 2011 și păstorită, din 2016, de Părintele David Călin Pop.

„Este cel mai frumos obicei creștinesc românesc - de a merge să urezi de bine, pentru sărbători, celor dragi. Să nu lăsăm acest obicei să se piardă! Mergeți de Crăciun și va colindati părinții și pe toți cei apropiați! Faceți asta și o să va curățați sufletește iar mai apoi o să simțiți cu adevărat bucuria Nașterii Domnului. Eu nu doar cânt, eu simt fiecare colind...” a declarat Ștefan Hrușcă, potrivit românilor din Olanda care ne-au transmis această relatare.