ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Duminică, 19 septembrie 2021, chiar în timpul manifestației de protest organizate de asociațiile Calea Neamului și Avram Iancu la statuia din Sibiu a guvernatorului criminal de români von Brukenthal, Facebook a întrerupt abuziv transmisia în direct a filmărilor realizate de reporterul nostru Vlad Pârău și a amenințat pagina ActiveNews cu ștergerea de pe platformă.

Totul sub un fals pretext. Deja postările noastre nu mai sunt distribuite și traficul dinspre Facebook a fost redus cu circa 90%, ceea ce afectează direct accesările pe site și răspândirea adevărului. Acuzele, mincinoase! Filmările transmise LIVE pe pagină de la manifestația perfect legală au fost considerate, în mod cu totul fals, „conținut care încalcă standardele comunității”.

Ulterior, în același timp, o postare despre demonstrație a organizatorului Mihai Tîrnoveanu a fost de asemenea blocată, sub motivul aberant că „incită la violență” (capturi foto mai sus).

În timp ce oblioterau realitatea de la fața locului, ajunsă pe aceste firave căi la o parte dintre Dvs, cititorii ActiveNews, în schimb, alte personaje, ce nu aveau cu nimic a face cu manifestația în cauză, se lăbărțau pe ecranele unor televiziuni cu legături securistice. Iar traficul lor pe Facebook creștea ca la tonomate.

În aviditatea lor de a bloca până și o banală transmisie anti-regim - care iată, se dovedește un regim de-a dreptul totalitar -, provenită însă chiar din fieful tartorului de la Cotroceni, cenzorii Facebook-România au demonstrat slugarnic că sunt coordonați de la același centru: de securiștii lui Iohannis. Plângerea noastră pentru cenzura și abuzul la care suntem supuși se va îndrepta spre autoritățile din SUA, deși n-avem vreo mare așteptare de la șefii trepădușilor de Dâmbovița.

Invităm din nou cititorii ActiveNews să se aboneze la buletinul nostru gratuit și să intre direct pe site pentru a ne citi. De asemenea, să ne transmită mai departe tuturor prietenilor, inclusiv pe rețelele sociale dar și prin alte mijloace electronice. 

Doamne, ajută!