ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De curând, în urma unor evenimente promovate intens în media, autoritățile afirmă că ar trebui făcute teste antidrog în scoli.
 
Iată știrile despre intențiile minunatului Ministru al Sănătății al nostru, profesorul Alexandru Rafila: 
 
„Este un subiect sensibil, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să îl facem ...  Din punct de vedere tehnic există posibilitatea unor teste rapide care se pot face fie din urină, fie din salivă, iar aceste teste rapide, care sunt orientative în cazul de pozitivitate, trebuie confirmate printr-un test de laborator care se face prin prelevare de sânge de la persoana respectivă care a avut un test pozitiv. Având în vedere că discutăm despre copii și adolescenți, trebuie foarte mare grijă, iar testarea nu trebuie făcută decât cu acordul părinților în două situații: fie la solicitarea directă, expresă a părinților, fie în cazul în care reprezentanții unității școlare, cadrele didactice observă un anumit tip de comportament care ar putea să fie generat să spunem de consumul de substanțe psihoactive, atunci pot solicita acest lucru”.
 
Doctorul Radu Țincu, medic primar ATI Spitalul Clinic de Urgență București, fost susținător fervent al vaccinării cu produsele experimentale anti-covid, susține testarea în școli pentru droguri
 
„Sunt un susținător al screening-ului toxicologic obligatoriu, nu doar pentru copii. Am avut pacienți care au plecat în America să se angajeze bucătari, chelneri, recepționeri și au avut screening toxicologic obligatoriu la angajare și au venit speriați pentru că nu știau cum să-l facă negativ. E nevoie poate și pentru anumite profesii. Screening-ul nu înseamnă pedepsire, vorbim de copii aici, ci facem screening-ul toxicologic în școli ca să-i informăm pe părinți. Nu îl exmatriculăm, nu îi îngrădim copilului accesul la școală, ci îl trimitem părinților, care în mod normal, rațional, ar trebui să acționeze, astfel încât copilul lor să nu devină dependent”. 
 
Acesta vorbește despre „SCREENING-UL TOXICOLOGIC OBLIGATORIU” în școli pentru adolescenți ca și cum consumul de droguri este un fenomen general.
 
Ne amintește de "logica”  testării covid a "infecțiilor asimptomatice” și despre modul cum Ludovic Orban îi numea pe tineri "răspândaci” de virus.  
 
Concluzii:
 
- Nu putem ignora că cei care vorbesc acum despre testarea  pentru droguri au promovat măsurile dezastruoase din p(l)andemie.  Nu răspunde nimeni pentru dezastrul din perioada covid.  Ei consideră că noi am uitat și că trebuie să-i credem că au intenții bune. Aceste persoane, cu tot aparatul de propagandă trebuie să părăsească cât mai repede scena și să răspundă pentru ce au făcut până acum.  
 
- Nu exista o documentație clară din care să rezulte magnitudinea fenomenului, cauzele acestui fenomen, cine este vinovat, ce măsuri au fost luate până acum pentru stoparea fenomenului, cât de eficiente au fost aceste metode, câți traficanți au răspuns pentru faptele lor?
 
- Din afirmațiile politicienilor și ale aparatului de propagandă rezultă clar că ei consideră că rezolvarea acestei probleme trebuie începută cu testarea elevilor, nu căutând și eliminând cauzele traficului de droguri, cum ar fi logic. Ministrul Rafila nu a început cu identificarea cauzelor, cu vinovații acestui fenomen. Este mai simplu să-i stigmatizezi părinți și pe copii decât să eradichezi fenomenul. 
 
- Testarea inițiala se va face cu teste din salivă sau urină cunoscute a avea multe rezultate fals pozitive. De ce nu se propune de la început o testarea selectivă (doar a cazurilor suspecte) cu teste care au o sensibilitate și specificitate mare?
 
- Nu rezultă din afirmațiile ministrului Rafila cine plătește testele sanguine de confirmare/infirmare a testului rapid. Stim că aceste teste sunt foarte scumpe. Doctorul Țincu spune clar că rezultatele testelor rapide sunt trimise părinților, care trebuie „să acționeze”. 
 
- Se afirmă că trebuie acționat cu foarte mare discreție pentru a evita discriminarea și a stigmatizarea. Cum este posibil să afirmi că ești grijuliu cu aceste lucruri și să faci ca teste inițiale unele care au o rata de rezultate fals pozitive de 20-40 % ?
 
Cum vor fi priviți acei tineri care au rezultate fals pozitive până la venirea testelor definitive? Aveți în vedere acest articol juridic despre teste fals-pozitive
 
Mi-a relatat o cunoștință, femeie serioasă, neconsumatoare de astfel de substanțe, că a fost testată pozitiv de poliție. I-a fost ridicat permisul de conducere, i s-a făcut dosar penal. I s-au prelevat teste de sânge, au fost trimise la IML și au trecut aproape două luni și nu a primit încă rezultatele. Soțul dumneaei a fost la IML și i s-a spus că efectuarea testelor durează deoarece sunt foarte multe probe de lucrat. Din câte am înțeles, aceste teste de confirmare se plătesc de către persoana în cauză și costa câteva zeci de milioane de lei vechi. Biata femeie traumatizata de întâmplare, mi-a povestit că a slăbit din cauza stresului câteva kilograme, că nu poate circula cu mașina având permisul ridicat și că se așteaptă să primească rezultatele abia pe la sfârșitul anului. După ce va primi rezultatele va trebui să-l contacteze și pe procuror să anuleze dosarul penal.
 
Tot recent am aflat un alt caz, al unui tânăr cu test fals pozitiv căruia i s-a ridicat permisul de conducere, și-a pierdut locul de muncă și, de lehamite, a ales să părăsească țara și să locuiască și sa muncească în străinătate.
 
Cred că cele două cazuri sunt destul de relevante pentru grija, discreția  cu care autoritățile își tratează cetățenii, iar acum doresc să aplice acest tratament  copiilor noștri. 
 
Din aceste motive au fost declarate Adunări Publice în data de 11 septembrie în fața prefecturilor din București, Argeș (Pitești), Buzău, Brașov, Iași, Timiș (Timișoara), Prahova (Ploiești), Sibiu, între orele 12-18. Aceste Adunări Publice apolitice, au fost inițiate de Asociația Stop Discriminării Cetățenilor și de activiști civici - printre care mă număr și eu.  
 
Stop testării de orice fel a copiilor în școli!
Stop testării antidrog!
Stop testării împotriva a orice!
Respectați Constituția și Legea”
Respectați prezumția de nevinovăție!
Umblați la cauză, Nu la efect, cauza este problema!
Stop Discriminării Cetățenilor!
Stop Segregării!
Constituția e Soluția!
Respectați Constituția!
În România Supremația Constituției și a Legii sunt Obligatorii!
Jos CENZURA, Jos Dictatura!
Jos Obediența și Incompetența!
Respectați cetățenii!
Pandemia sunteți VOI!
Terminați cu hărțuirea activiștilor civici!
În primul rând să nu faci rău!
Vrem sănătate nu compensate!
Vinovații anchetați, judecați și condamnați!

Vă așteptăm alături de noi ! Doamne ajută!
 
DISTRIBUIȚI! Ne vedem pe 11 septembrie, orele 12.00-18.00, în fața Prefecturii București.
Coordonatele GPS ale Prefecturii București: https://maps.app.goo.gl/XgJDy7wKDD6aSY3k7
 
Protest pe 11.09.2023, între orele 12.00-18.00, la Instituția Prefectului:
București
Argeș
Brașov
Buzău
Iași
Prahova
Sibiu
Timiș