ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Companiile Romarm și Nurol Makina ve Sanayi din Turcia au colaborat pentru realizarea unui vehicul militar, denumit Ejder Yalçın (Dragonul de piatră, în limba română). 

Compania Nurol Makina ve Sanayi a demarat producția de vehicule tactice blindate în cooperare cu Romarm încă de la mijlocul anilor ’90, iar unul dintre aceste vehicule este Ejder Yalçın 4x4, un vehicul de luptă dinamic, agil, modular, versatil, ușor de întreținut și cu cheltuieli de mentenanță reduse, scrie Agerpres.

Dragonul de piatră are un grad ridicat de protecție balistica, inclusiv protectie la explozie de mine.  

Ejder Yalçin 4x4 are un sistem de suspensie independent în toate roțile, caracteristică indispensabilă la toate vehiculele de teren. Autonomia și versatilitatea fiecărei anvelope îi conferă o mai bună stabilitate, siguranță la condus, inclusiv în zonele montane.

Capacitatea suplimentară de încărcare și de extensie oferă vehiculului posibilitatea să fie reconfigurat ca o platformă potrivită pentru a încorpora necesarul de tehnică militară și armament.

De asemenea, poate fi configurat ca o suită de vehicule cu aceleași subsisteme și poate fi reconfigurat ca vehicul de detectare a dispozitivelor explozive improvizate, vehicul de apărare antiaeriană, ca armă anti-tanc, vehicul de transport trupe sau ca ambulanță blindată.