ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu doar Florin Cîțu s-a întrecut în declarații aberante privind condiționarea reluării normalității de vaccinare. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a bătut și el câmpii, spunând că studenții care nu doresc să se vaccineze vor trebui să poarte combinezoane la orele de lucrări practice și laboratoare, pentru a-i „proteja” pe vaccinați - adică pe cei care se consideră protejați de vaccin. Cu alte cuvinte, oamenii normali, sănătoși, trebuie să îi protejeze ei pe oamenii vaccinați de pericolul împotriva căruia s-au vaccinat. Logică de ministru al Educației! Iar asta, ca să mimeze o oarecare dorință de incluziune, după ce luna trecută același Cîmpeanu lansase „ipoteza” ca profesorii nevaccinați să nu poată intra în școli, ci să le predea de acasă elevilor aflați în clasă, prin Internet. Acum, în nemăsurata lui mărinimie, poate că ministrul îi va îmbrăca și pe profesori în combinezoane, ca pe studenți, și îi va trimite la școală. 

„Îi primim pe toți (studenții la cursuri - n.r.). Eu, personal - sigur, sunt și eu rector suspendat -, i-aș primi pe toți la orele de lucrări practice și laboratoare. Aș putea diferenția însă în felul următor: cei care nu sunt vaccinați să aibă la dispoziție, cu titlu gratuit din partea universității, combinezoane de protecție și să facă orele de lucrări practice și de laborator alături de colegii lor care s-au vaccinat, dar, sigur, pentru a-i proteja și pe ceilalți să poarte aceste costume de protecție”, a declarat Sorin Cîmpeanu, marți, la Antena 3, potrivit Agerpres.

În schimb, ministrul s-a plâns că profesorii nu se înghesuie la vaccinare, în ciuda campaniei de o lună prin care el sau diverși alți responsabili au ținut conferințe pro-vaccinare cu reprezentanții cadrelor didactice din toate județele țării, amenințându-i voalat că nu se vor putea întoarce la catedră dacă nu se vaccinează. Să nu uităm, conferințele se țineau cu public în timp ce școlile erau închise prin așa-zisa vacanță de Paști, extinsă la o lună de zile.

„Recunosc, în pofida campaniei 'Vaccinare și testare pentru învățare', prin care Ministerul Educației a organizat evenimente în fiecare județ, cu participarea tuturor reprezentanților școlilor, a unor experți care să susțină din perspectivă medicală aceste întâlniri, organizate la nivel de secretar de stat, în pofida altor eforturi pe care le-am făcut, de circa o lună ritmul în care avansează vaccinarea personalului din învățământ a scăzut foarte mult”, a mai spus ministrul liberal al Educației.
 
Tot la Antena 3 el a detaliat în ce condiții se vor putea întoarce elevii la școală.