ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce a dat bir cu fugiții de la Comisia parlamentară de anchetă privind achizițiile publice din sectorul sanitar în timpul stărilor de urgență și de alertă, Arafat este somat din nou de președintele AUR, George Simion, să vină la următoarea audiere, programată săptămâna viitoare, informează Libertatea.
 
Liderul AUR a transmis ministrului de Interne, Lucian Bode, o scrisoare de protest față de refuzul lui Arafat de a se prezenta la Comisie.

”Stimate domnule ministru,

Conform Regulamentului Camerei Deputaților, Secțiunea a V-a, art. 47 (f), (h), în data de 7 martie 2022, prin invitația Adresa nr 4c-36 din 29 01.03.2023, domnul dr. Raed Arafat, Secretar de Stat în Ministerul Afacerilor Interne, Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, avea obligația de a da curs solicitării Comisiei Parlamentare de Anchetă privind achizițiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgență și de alertă pe teritoriul României de a se prezenta la audierea ce avea ca subiect furnizarea de informații referitoare la fapte sau împrejurări în legătură cu achizițiile publice efectuate în sectorul sanitar în timpul stărilor de urgență și de alertă de pe teritoriul României de către Ministerul Sănătății și structurile din subordine.

Considerăm că neprezentarea domnului dr. Raed Arafat – în ciuda confirmării prealabile pe care a trimis-o – în ziua de marți, 7 martie a.c., la ședința de audiere a Comisiei, reprezintă un gest grav de sfidare adus nu numai membrilor Comisiei, ci și unei țări întregi supusă unor condiții de claustrare severe și, în mare parte, nejustificate, pe întreaga perioadă a pandemiei.

Vă reamitesc pe această cale, domnule ministru, că și la nivelul Parlamentului European există o comisie similară, care a început, deja, o serie de audieri, precum și faptul că, în Parlamentul României, își desfășoară activitatea și alte comisii de anchetă și de control a căror bună funcționare nu a fost obturată, până acum, de asemenea atitudini din partea persoanelor invitate la audieri.

Gestul domnului dr. Raed Arafat, de e a remite o scrisoare Comisiei prin care își anunță disponibilitatea de a răspunde unor întrebări adresate în scris este, de asemenea, incalificabil, având în vedere funcția pe care o deține în Ministerul pe care îl conduceți, precum și responsabilitatea directă pentru achizițiile făcute în perioada pandemiei.

Vă anunț, domnule ministru Lucian Nicolae BODE, că îl vom rechema la audieri în fața Comisiei pe domnul dr. Raed Arafat, în cursul săptămânii 13-17 martie 2023 și vă solicit, totodată, să faceți deplin uz de funcția pe care o dețineți și să depuneți toate eforturile pentru ca domnul Secretar de stat să poată da curs invitației!, se arată în scrisoare, potrivit Ecopolitic.