ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul rromilor din Alba Iulia, Nicolae Bumbu, are un mesaj pentru Valeriu Gheorghiță: „CANCI VACCIN”.

 
Mesajul pro-vaccinare în limba romani, pentru comunitatea de rromi din România: 
 
Răspunsul lui Nicolae Bumbu:

„În atenția A.N.R-ului și a domnului Iulian Paraschiv, care susține aberațiile domnului Raed Arafat și ale domnului Gheorghiță, (marele medic cu grad de colonel). Ca cetățean român de etnie rromă aș fi avut pretenția să ne explice reacțiile adverse ale acestui vaccin, înainte de a-l lăuda.

Am înțeles toți (beneficiile) vaccinului dar despre reacțiile adverse de ce nu spuneți nimic? Ce se întâmpla cu cei care au diferite comorbidități? Ce se întâmplă cu cei care suferă de alergii? ș.a.m.d.

Înainte de a intra în comunitățile de rromi și a face campanie pro vaccin ar trebui să faceți campanii de întrajutorare, știind că aceste comunități sunt cele mai defavorizate iar populația rromă suferă de lucruri mult mai importante, ca de exemplu: lipsa locurilor de muncă, incluziunea socială, lipsa unei locuințe, lipsa actelor de proprietate, identitate, accesul la educație, sistemul sanitar, lipsa utilităților publice etc.

Îmi pare rău că vorbesc despre un act medical, la care suntem supuși, împotriva voinței noastre prin tot felul de metode neortodoxe, care ne obligă la acest act medical. În încheiere transmit acestor apostoli ai vaccinării să coboare din fotoliile în care le stau fundurile, să vadă adevarata realitate din teren.

Apreciez efortul domnului Gheorghiță, de a transmite acest mesaj în limba rromani către comunitățile de rromi si la fel îi voi transmite și eu un mesaj.

CANCI VACCIN!”, a scris Nicolae Bumbu, citat de Ziarul Unirea