ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis și-a făcut deja un obicei din a folosi când nu e cazul articolul posesiv, vorbind despre guvern ca fiind „al lui”  și despre românii ieșiți în stradă împotriva OUG13 ca fiind tot „ai lui”. Mai nou, șeful statului are și „armata mea”.
 
În timpul recepției organizate joi la Palatul Cotroceni, eveniment care l-a avut ca oaspete principal pe șeful Comisiei Europene  Jean Claude Juncker, președintele Iohannis i l-a prezentat oficialului european pe generalul Nicolae Ciucă, șeful Statului Major General, drept ”șeful Armatei mele”.
 
La începutul anului, aflat în Malta, unde participa la reuniunea informală a Consiliului European, Iohannis a afirmat, pe fondul protestelor împotriva guvernului, că situația din România este „foarte complicată”, dar sute de mii de români „ai lui” sunt în stradă și are încredere în ei.

La începutul lui 2015, Iohannis a vurt să spună că-și dorește un Guvern PNL, dar  i-a ieșit pe gură alt porumbel: „Îmi doresc un guvern pe care să îl numesc Guverul meu, un guvern PNL”.