ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primul român care a adus pe teritoriul României primul caz de variola maimuței s-a ales cu dosar penal! Vorbim despre tânărul de 26 de ani care s-a prezentat la spital cu simptome ale bolii și care a fost imediat internat.

Tânărul a refuzat însă pur și simplu să spună autorităților care sunt contacții direcți, respectiv „partenerii” de sex. Drept urmare, acesta s-a ales cu dosar penal in rem. Autoritățile încearcă acum să afle ce s-a întâmplat cu exactitate, transmite Impact.

Se pare că „partenerul” persoanei infectate a călătorit în ultima perioadă în mai multe țări din Europa unde există numeroase cazuri de infecție cu variola maimuței, afirmă sursa citată. Boala ar fi fost depistată la bărbatul de 26 de ani din București în urmă cu peste o săptămână, la începutul lunii iunie.

„Variola maimuței” s-ar fi mărit la 3 cazuri în România, susțin autoritățile iar Rafila se pregătește să comande câteva mii de doze de vaccin, pentru început.

Ministerul Sănătății anunță că a fost diagnosticat un nou caz de variola maimuței în România. Este vorba despre un bărbat de 31 de ani.

Este al treilea caz de îmbolnăvire cu acest virus depistat în România, după ce marți, un alt bărbat, de 32 de ani, a fost diagnosticat cu această boală.

Pacientul 3 este un bărbat de 31 de ani care s-a prezentat ieri la un spital din București. Se pare că este vorba de același spital în care s-a internat și Lucian Mîndruță. Potrivit Ministerului Sănătății, starea generală a pacientului este bună. Bărbatul a rămas internat.

El le-a spus medicilor că simptomele au apărut în iunie.

La începutul lunii iunie, la Iași s-a defășurat fără aprobarea DSP un marș al homosexualilor deși se cunoștea că alte astfel de manifestări din Europa s-au transformat în focare de transmitere a variolei maimuțelor.

Noi am avertizat:

Pericol major de variola maimuțelor la Iași. Homosexualii organizează un marș fără aprobarea DSP în plină epidemie, chiar de Ziua Familiei Creștine. IPS Teofan atrage atenția Primăriei că Responsabilitatea nu aparține doar celor cuprinși de această patimă