ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După scandalul de sâmbătă din Piața Avram Iancu din Cluj, declanșat în mod voit de actrița Oana Mardare, care a provocat persoanele ce participau la manifestarea liberă a celor de la Noua Dreaptă, Primăria a luat decizia de a interzice pe viitor ca în Cluj-Napoca să se mai desfășoare parade gay. Viceprimarul Dan Tarcea a recunoscut că situația a degenerat prea mult și a spus că „o manifestație este suficientă” .

„Noi am făcut ceea ce trebuia, am aprobat cele două manifestații. Din păcate, la una dintre manifestații s-a escaladat mult prea mult toată situația și ar fi putut să fie o chestiune elegantă și să arate că orașul de pe Someș e un oraș cosmopolit, deschis, tolerant în care au loc absolut toți. Eu cred că o manifestare este suficientă, au spus ce au avut de spus (n.red. comunitatea LGBT), și-au exprimat punctul de vedere, sunt și alte orașe din România în care pot să-și desfășoare activitățile„, a declarat, marți dimineața, viceprimarul Dan Tarcea la un post de radio.

„Este suficientă o manifestație. Dânșii au spus ce au avut de spus. Și-au exprimat punctul de vedere. Sunt și alte orașe în care își pot desfășura activitatea”, a spus Tarcea. Întrebat dacă expresia „este suficientă o manifestație" se referă la o perioadă de un an sau la mai mult, viceprimarul a evitat să ofere un răspuns. Dan Tarcea a recunoscut că organizatorii manifestației LGBT au mai cerut autorizații și în trecut, dar au fost refuzați pentru că s-au suprapus cu alte evenimente, scrie ZiuadeCluj.

Trei deputați de Cluj, Adrian Dohotaru, de la USR, Csoma Botond, de la UDMR și Horia Nasra, de la PSD, i-au reproșat primarului Emil Boc modul în care a gestionat autorizarea celor două manifestații publice din weekend, marșul LGBT de pe malul Someșului și mitingul Noii Drepte din Piața Avram Iancu.