ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Klaus Iohannis, care a revenit recent din sejurul costisitor în Japonia și Singapore,  va efectua, în perioada 18-21 martie 2023, o vizită oficială în Emiratele Arabe Unite, la invitația Președintelui Emiratelor Arabe Unite, Alteța Sa Șeicul Mohamed bin Zayed Al-Nahyan, potrivit Mediafax.
 
Surse politice susțin că recenta deplasare a președintelui Klaus Iohannis alături de soția sa în Japonia și în Singapore a costat aproape 2,5 milioane de euro. Pe această temă, vedeți mai multe articole AICI.

„Dezvoltarea relațiilor României cu statele regiunii Golfului reprezintă un obiectiv important al politicii externe a țării noastre, având în vedere tradiția solidă a relațiilor bilaterale, impactul evoluțiilor globale actuale asupra intereselor strategice ale ambelor părți, dar și o serie de obiective pragmatice privind dezvoltarea în comun a unor proiecte sectoriale cu state din această regiune. Prioritatea acordată de România acestor relații se înscrie, de asemenea, în noile direcții de acțiune globală a Uniunii Europene, care prevăd dezvoltarea unui parteneriat strategic UE – zona Golfului. Aceste direcții de acțiune au fost amplu reflectate prin adoptarea unei Comunicări comune a UE, la 18 mai 2022, destinate acestei noi abordări strategice, document la elaborarea căruia România și-a adus propria contribuție activă. În acest context global, european și regional în evoluție, vizita oficială a Președintelui României în Emiratele Arabe Unite se înscrie în dinamica foarte bună a dialogului bilateral româno-emiratez la toate nivelurile, din ultima perioadă, și reflectă soliditatea și complexitatea relației bilaterale”, a transmis Administrația Prezidențială.

„Întrevederile prilejuite de vizită vor fixa orientările concrete pentru intensificarea activității Comisiei de cooperare între Guvernul României și Guvernul Emiratelor Arabe Unite, care va fi organizată în a doua parte a anului, la București. Acest format specific relațiilor România – Emiratele Arabe Unite se profilează în continuare ca fiind unul dintre principalele instrumente bilaterale de stimulare a cooperării economice și multisectoriale și reprezintă, totodată, o platformă utilă de dialog guvernamental și de afaceri”, se mai arată în comunicat.