ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a semnat un decret care reunește toate canalele naționale de televiziune într-o singură platformă, invocând importanța unei ”politici unificate de informare” în temeiul legii marțiale, a anunțat duminică biroul acestuia, într-un comunicat citat de agenția Reuters, preluată de ȘtiripeSurse.

Canalele media private ucrainene au continuat să funcționeze de la începutul invaziei ruse a Ucrainei din 24 februarie. Anunțul referitor la decret, făcut pe site-ul prezidențial, nu precizează cât de repede va intra în vigoare noua măsură.

„Este important ca țara să aibă o politică de informare unificată” conform legii marțiale, a spus biroul președintelui, adăugând că niciun canal nu va fi deconectat.

Anterior, patru posturi TV ucrainene – ICTV, 1+1, Inter și Ukraina – și-au unit transmisiunile.

Deputatul de opoziție Mykola Kniazhytsky, proprietarul canalului Espresso TV, a declarat că decretul este „ilegal și nedrept”.

Tot duminică, Zelenski a luat măsuri pentru a suspenda activitățile a aproape o duzină de partide de opoziție, inclusiv al doilea grup ca mărime din parlament, Platforma de Opoziție - Pentru Viață, atât timp cât continuă conflictul cu Rusia, a transmis ieri ActiveNews.