ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul Suceava se limpezește printr-o dezvăluire exclusivă făcută de regizorul Iulian Capsali, editorialist ActiveNews și tată a 9 copii. El afirmă din surse profesionale că în urma autopsiei bebelușului rezultatul preliminar conturat în rândul experților este că decesul nu are nici o legătură directă cu afundarea în apa botezului, confirmând astfel concluziile noastre din materialul exclusiv AMBELE FILMĂRI ale botezului de la Suceava demonstrează că micuțul decedat NU S-A ÎNECAT din cauza preotului. Cazul pare să fie similar cu cel petrecut la Ciurea, o comună din județul Iași, în urmă cu patru ani, când, după ce preotul a fost acuzat într-un mod asemănător de toată presa - fără a se lua în seamă prezumția de nevinovăție -, în urma necropsiei s-a descoperit că micuțul de fapt se înecase cu lapte. Și atunci, ca și în cazul bebelușului creștinat Iustin și plecat la Domnul la 12-17 ore după botezul său din 31 ianuarie, preotul a avut toată grija necesară, fiind chiar prieten de familie cu tatăl copilului.

În prealabil notăm că Părintelui Alexandru Mazarache - căruia Basilica.ro i-a publicat numele cu prea mare lejeritate pentru un astfel de caz sensibil - i-a fost schimbată încadrarea de martor în dosarul deschis de Parchet în rem (referitor la fapte, și nu la persoane). Astfel, cercetările nu mai sunt în rem, persoana vizată, respectiv preotul Bisericii „Sfinții Constantin și Elena” din cartierul sucevean Zamca, dobândind calitatea de suspect, potrivit procurorului Anca Panciuc, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava.

Apropiați ai bisericii au afirmat că Părintele acuzat a aflat această știre de la enoriași, pentru că nimeni nu l-a anunțat nimic oficial. Schimbarea încadrării juridice înainte de finalizarea analizei medico-legale, care poate dura chiar și o lună, nu își are nici o justificare și o punem doar pe seama presiunii publice a presei anticreștine la care și-au adus contribuția și „confrați” televizioniști (ca Visarion Alexa) sau vedete moscovite de VK și Facebook (cazul cronic Savatie Baștoboi).

Pentru a spori presiunea asupra factorilor locali, fosta șefă a Rețelei Soros din România, Renate Weber, acum chipurile Avocat al Poporului, devine colegă la toartă cu enumerații de mai sus anunțând în exclusivitate prin portalul sistemului Ziare.com că instituția pe care o conduce „s-a autosesizat” pe loc, urmând să facă „propria investigație”. Nu știm de când Avocatul Poporului dublează organele de anchetă judiciară din România dar ne întrebăm, în acest caz, dacă doamna Weber poate să-și facă puțin timp și să se „auto-sesizeze” și pentru cei 12 morți deja, arși de vii sau decedați ca urmare a incendiului de la Matei Balș.

Semnalăm totodată și ciudățenia comunicării publice a două ore diferite pentru decesul micuțului Iustin. Dacă Inspectoratul de Poliție Județean Suceava susține că este vorba de orele 1 din noapte, medicul Dan Teodorovici, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava „Sfântul Ioan cel Nou”, a afirmat pentru ActiveNews că ora decesului ar fi 6 dimineața. „Așa apare în calculatorul nostru.”, ne-a spus medicul sucevean. Este un aspect care trebuie lămurit, controversa trădând o oarecare tratare neprofesionistă a cazului. Ce s-a întâmplat cu bebelușul cinci ore?

Înainte de a-i da cuvântul publicistului Iulian Capsali oferim mult-prea-cuvântorilor „specialiști” de toate culorile pământului fotografia de mai sus cu Sfântul Părinte Sofian Boghiu, sufletul fenomenului Rugul Aprins de la Mănăstirea Antim, supranumit Apostolul Bucureștilor, la botezul unui copilaș de 11 zile, 2 kg și jumătate și cu asfixie perinatală la naștere - acum o mândrețe de creștină. După cum observați, tehnica pe care și-a însușit-o Părintele Alexandru de la Suceava este aceeași, recomandată special pentru copiii mai mici sau prematuri, dovedind nu o „procedură greșită” ci dimpotriva, o grijă întreită față de bebeluș, dacă notăm și sprijinul suplimentar al paraclisierului. De altfel, orice mamă din lume aceasta, comentatoare de net sau nu, ar trebui să-și aducă aminte de prima baie a bebelușului realizată de medicul specialist neonatolog exact cu aceeași procedură. Nu credem că vreun medic neonatolog ar introduce bebelușul cu capul în jos la această băiță. Suntem siguri că dacă Părintele Alexandru îl introducea invers în cristelniță pe micuț am fi avut exact aceleași sentințe publice dar cu textul schimbat: „Cum a putut să arunce un copil așa de mic cu capul în jos în apă? Invers ar fi trebuit!” Aducem aminte totodată și de „barbarele” ore de înot subacvatic ale bebelușilor când antrenorii lasă copilașii să zburde sub apă fără nici o problemă. Celor care au căzut în această ispită antiortodoxă le recomand cu căldură Testamentul părintelui Sofian: "Nu judeca”. Smerenia, căința, rugăciunea.

Amintim cu această ocazie că publicistului Iulian Capsali a fost din sancționat de cenzorii neocomuniști ai Facebook-ului cu 30 de zile de carceră după ultimele postări, privitoare la Cazul Suceava. Interzis de Facebook, publicat de noi. Iată și un bun Motto al opiniilor sale, care îi aparține, de asemenea:

„Diavolul e plin de bune intenții și grijă față de copii, față de oameni, chiar față de toată umanitatea. Botezul e "o traumă", Sf. Împărtășanie e "un pericol sanitar", masca e "o binecuvântare", vaccinul e "mântuitor".”

La care un utilizator a comentat: „De ce nu militează progreseii aștia și pentru abolirea tăierii împrejur? E foarte traumatizantă...”.

Iulian Capsali: CAZUL BOTEZULUI DIN SUCEAVA SE LIMPEZEȘTE

„Pe canale semi-oficiale (pe surse, cum se spune în breaslă), astăzi am aflat că rezultatul autopsiei copilului exonerează de vină pe Părintele Alexandru: copilul NU A MURIT ÎNECAT!

Rezultatele oficiale vor fi date după examinarea anatomo-patologică a țesuturilor prelevate, tocmai ca să fie extrem de precis diagnosticul morții bietului copil, care avea - în ciuda a ce spun părinții, care nu făcuseră investigații aprofundate, fiind la primul copil - probleme congenitale enorme. Dumnezeu să-l odihnească, că după botez nu mai are ce ierta, e un înger în trup!

Tot circul este făcut de progresiști, prin canalele de presă și ONG-urile Soros de tip Declic, ca să oculteze crimele din spitale, pacienții morți carbonizați la Piatra Neamț și mai ales la Matei Balș. Scopul: să-l salveze pe omul lui Coldea (al Securității Globaliste) și al progresiștilor din guvern, puiul de securist pregătit în retortele sistemului, Voiculescu. Vizată fiind, evident, privatizarea sistemului de sănătate, adică miliarde de euro.

Dacă la globaliști nu mă miră că atacă în mod concertat Biserica, pentru crearea perdelei de fum, iar imbecilii utili revoluționari o fac din ură, disprețul meu profund îl dedic acelor wannabe din Biserică și imbecililor cu patalama de teologi, ereziarhi cu idei personale, unii - vai! - purtători de rasă, care au venit în ajutorul denigratorilor, propunând modificarea ritualului pe model catolic, prin stropire, sau având propensiuni anabaptiste (botez la vârstă adultă).

Dumnezeu nu lasă nimic la voia sorții: toată această tulburare sper să fie spre folosul unora și spre vădirea lupilor în blană de oaie, a dușmanilor dinlăuntru.

Doamne miluiește!”