ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Economistul american Jeffrey Sachs a declarat că Europa s-ar putea alege, în interiorul granițelor sale, cu un ”nou Afganistan” în persoana Ucrainei, dacă nu își va schimba actuala poziție în privința Rusiei și nu va reveni la masa negocierilor, relatează Flux24.

”Europa a fost campioană a diplomației. Acum însă ea adoptă doar linia americană: trebuie să-l învingem pe (președintele Rusiei, Vladimir) Putin! Noi nu negociem! Și așa mai departe. O asemenea abordare este foarte periculosă pentru Uniunea Europeană.

Înainte ca acest conflict să înceapă, am spus că, dacă SUA vor continua în același spirit, Ucraina se va transforma în următorul Afganistan.
 
Pentru că noi am iubit atât de mult Afganistanul, încât l-am distrus. Este stilul american”, a declarat economistul pentru postul de televiziune RTP, din Portugalia.