ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, 18 mai,  la ora 19.00, Andreea Liana Buzea își lansează la SenecaAntiCafe (str. Arhitect Ion Mincu nr. 1, București) cartea „200.000”, lucrare-manifest apărută la Editura Filos despre cea mai mare mișcare eco-socială din România, „Let’s Do It!”.

La lansarea cărții vor vorbi alpinistul Alex Găvan, un susținător al cauzelor de protecția mediului, blogger-ul Chinezu’ (Cristian China Birta) și curatorul TEDxEroilor Vlad Gliga.

Andreea  Liana Buzea își povestește experiența proprie, din momentul în care a aflat despre proiectul de curățenie a țării, pe bază de voluntariat, inițiat în Estonia în 2008, până în ziua de 25 septembrie 2010, zi în care s-a încheiat prima mobilizare civică în masă a României pentru curățarea naturii de gunoi. În 2010, aproximativ 1.289 de români au organizat proiectul pe parcursul unui an de zile, iar aproape 200.000 de români au ieșit din case pentru a arăta în primul rând că România poate să se mobilizeze pentru o cauză socială, în pofida neajunsurilor și a problemelor cu care se confruntă.

În cele aproape 200 de pagini Andreea  Liana Buzea prezintă cu sinceritate și vulnerabilitate situațiile prin care a trecut, refuzurile, greșelile făcute, conflictele cu care s-a confruntat și mai ales modul în care o echipă întreagă a găsit soluții și a rezistat psihic și emoțional să ridice cea mai mare mobilizare eco socială din România.
 
„Am scris „200.000” în primul rând pentru a inspira orice român să se activeze să rezolve orice problemă vede în jurul său. Să nu aștepte să o rezolve alții pentru el, ci să ia singur inițiativa și să construiască singur evenimentul, proiectul, compania, asociația sau orice e nevoie să rezolve problema cu care se confruntă. Și să încurajeze oamenii dimprejurul său să facă ceva constructiv, proactiv și util”, spune autoarea cărții „200.000”.