ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Elevii de clasa a V-a vor primi, în septembrie, atât manuale tipărite cât și în format digital, pe memory stick. În Comisia de manuale a Ministerului Educației s-a hotărât achiziționarea unor manuale mai scumpe și de o calitate mai bună, a declarat secretarul de stat Liviu Pop

„Am pus accent pe calitate mai mult decât pe preț. Ne dormim manuale de calitate pentru clasa a V-a, iar elementul de noutate, dacă până acum, pentru manualele din ciclul primar exista pe suport electronic un CD, copiii de clasa a V-a vor primi un stick cu toate manualele care vor fi aprobate de către comisia de evaluare, în așa fel încât să aibă, pe suport electronic, toate manualele pentru clasa a V-a”, a spus Liviu Pop, citat de Mediafax.

Decizia este considerată a fi una buna, spun reprezentanții elevilor, dar nu pentru situația actuală a României. "Vorbim despre stick în condițiile în care avem o mare parte a populației din România neracordată la curent electric sau la apă curentă. Propunerea ministerului este bună pentru cei mai mulți elevi, dar trebuie să meargă ministerul și pe zona de dezvoltare a bazei materiale, de dezvolatare a laboratoarellor de TIC pentru că avem ore de Tehnologia Inforrmației în planul cadru pentru gimnaziu, dar avem școli care nu au laboratoare sau calculatoare", a explicat Alexandru Manda, președintele Asociației Elevilor din Constanța, pentru sursa citată.

Ministerul nu are încă o soluție pentru elevii din mediul rural, care nu au acces la calculator nici măcar la școală.