ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce Klaus Schwab cu Marea Resetare vorbește, Elon Musk face. Implantează cipuri în creierul uman. Părintele Justin Pârvu a avertizat în urmă cu peste un deceniu că avnansul tehnologiei va duce până aici, după cum puteți asculta în înregistrarile video de mai jos.

Multi-miliardarul Elon Musk cunoscut în special pentru Tesla și SpaceX, mai conduce o companie aparte. Este vorba despre Neuralink, care se ocupă de proiecte cel puțin neobișnuite. Unul dintre aceste proiecte, așa cum a recunoscut chiar Elon Musk, urmărește să creeze o „simbioză” între creierul uman și inteligența artificială, transmite postul AlephNews preluat de ActiveNews. Neuralink este compania lui Elon Musk care se ocupă de construirea unei interfețe neuronale.

Aceasta construiește o tehnologie care ar putea fi încorporată în creierul unei persoane, unde ar putea atât să înregistreze activitatea creierului, cât și să o stimuleze, relatează Business Insider.

Compania a fost fondată în 2016. Deși Elon Musk susține aplicațiile practice pe care le poate avea o „simbioză” între creierul uman și inteligența artificială, el leagă adeseori temerile sale cu privire la o eventuală apocalipsă cauzată de roboți de această companie.

În acest moment, Neuralink dezvoltă două echipamente. Primul este un cip care ar fi implantat în craniul unei persoane, cu electrozi care se extind în creier.

Cipul pe care îl dezvoltă Neuralink are dimensiunea unei monede și ar fi încorporat în craniul unui pacient. Din cip, o serie de fire mici, fiecare de aproximativ 20 de ori mai subțiri decât un fir de păr uman, se duc în creierul pacientului.

Firele sunt echipate cu 1.024 electrozi care sunt capabili să monitorizeze activitatea creierului și, teoretic, să stimuleze electric creierul. Aceste date sunt transmise wireless prin cip către computere, unde pot fi studiate de cercetători.

Al doilea echipament dezvoltat de Neuralink este un robot care are ca scop tocmai implantarea cipului. Robotul ar funcționa cam ca o mașină de cusut, scrie AlephNews. Acesta va avea rolul de a se ocupa de partea tehnică a introducerii cipului. Elon Musk a declarat că testele pe oameni ar putea începe în acest an.

Părintele Justin Pârvu a anunțat în urmă cu mulți ani acest lucru. O lucrare publicată sub binecuvântarea Părintelui Justin la Mănăstirea Petru Vodă pe această temă poate fi descărcată de aici - DICTATURA BIOMETRICĂ