ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Joi, comentatorul conservator Dave Rubin a relatat că a petrecut ultimele două săptămâni la sediul central al Twitter din San Francisco vorbind cu ingineri, manageri de produs și cu Elon Musk și a aflat că echipa încă "are mai multe întrebări decât răspunsuri", inclusiv în legătură cu un lot de etichete "secrete" folosite pentru a interzice din umbră conservatorii, dincolo de dezvăluirile din Dosarele Twitter, potrivit PostMillennial.

Rubin a scris pe Twitter: „Conturile nu sunt lovite doar cu etichete care sunt evidente pentru cei din interior. Acum au găsit mai multe etichete „secrete" care provoacă interdicții din umbră. Contul meu a fost lovit cu toate cele trei: „Lovitură recentă de abuz", „Lovitură recentă de dezinformare", „Lovitură recentă de suspendare"."

„Nu este clar până acum ce fac de fapt,  dar cu siguranță suprimă vizualizările și recomandările, încearcă să își dea seama în ce măsură. De asemenea, am avut multe tweet-uri inofensive etichetate NSFW sau NSFA (not safe for ads), care afectează vizibilitatea în cronologie. De asemenea, există o întreagă bază de date KeyWord, astfel încât învățarea automată să se asigure că nu promovează violența, pornografia etc., dar este o harababură de cuvinte care depășesc limitele. Literalmente, cuvântul „gay" era pe lista KeyWord, ceea ce te-ar face să nu fii prietenos cu advertiserii și ar dăuna tweet-ului în algo", a scris Rubin pe Twitter.

În iulie 2022, Rubin a fost suspendat de pe Twitter pentru că a apărat tweetul lui Jordan Peterson despre Elliot Page.

„Revenind pentru o secundă, au găsit „greva de suspendare recentă" de pe contul meu cea mai interesantă, deoarece a fost din iulie 2022, când am fost suspendat pentru că am reclamat suspendarea nedreaptă a lui @jordanbpeterson. Deci, deși suspendarea a fost anulată, acțiunea de pe cont a rămas", a scris Rubin pe Twitter.



Pe 8 decembrie, Bari Weiss a publicat pe Twitter runda a doua a dosarelor Twitter, care a confirmat că liderii platformei de socializare au construit liste negre și au participat la cenzură  timp de ani de zile, sub supravegherea lui Vijaya Gadde, a fostului consilier principal al Twitter și a fostului șef al Twitter Trust and Safety Yoel Roth.

Printre exemplele de interdicții din umbră sub fosta conducere a Twitter se numără fondatorul Turning Point USA, Charlie Kirk, care a fost etichetat cu eticheta „Do Not Amplify". Prezentatorul de talk-show Dan Bongino a fost etichetat cu eticheta „Search Blacklist", care a avut o consecință de suprimare similară.


Rubin a declarat: „Elon aducea și scotea oameni în mod constant și pare să fie la curent cu aproape toate problemele. El crede că poate, dar întregul cod trebuie dărâmat și luat de la zero. La sfârșitul serii trecute a spus că întreaga situație este „un tomberon în flăcări care se rostogolește pe stradă"".

„Așa că vă asigur că sunt conștienți de probleme, iar Elon și inginerii sunt acolo toată noaptea încercând să dezlege acest nod nebunesc. Unele schimbări pe care le-au făcut, cum ar fi fila „Pentru tine”, au derutat oamenii și au afectat angajamentul pentru conturile care au primit eticheta NSFA fără să știe", a adăugat Rubin.
 
 
Musk a comentat tweet-urile lui Rubin și a spus: „Firul precis".