ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ucraina riscă să piardă Odesa și accesul la Marea Neagră dacă nu este de acord să negocieze cu Rusia, a declarat antreprenorul american Elon Musk, potrivit Știripesurse.

Elon Musk a scris pe rețeaua X că Rusia „cu siguranță va câștiga mai mult teren” în Ucraina și că, dacă războiul va dura mult, „va cădea și Odesa”.

Miliardarul a spus că deși „nu există nicio șansă” ca Rusia să ia toată Ucraina, este greu și pentru Kiev să-și păstreze controlul asupra teritoriului „care nu are bariere naturale puternice”, conform TASS.

El a criticat contraofensiva ucraineană spunând că „a fost o risipă tragică de vieți pentru Ucraina să atace o armată mai mare care avea apărare în profunzime, câmpuri minate și artilerie mai puternică”.

Elon Musk a cerut Ucrainei să negocieze cu Rusia.

„Dacă Ucraina pierde sau nu orice acces la Marea Neagră este, în opinia mea, adevărata întrebare care rămâne. Recomand o înțelegere negociată înainte să se întâmple asta", a spus el.

„Cu cât războiul durează mai mult, cu atât mai mult teritoriu va câștiga Rusia până când va atinge Nipro, care este greu de depășit”, a spus Musk . „Totuși, dacă războiul va dura suficient, va cădea și Odesa”, a continuat el.