ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România nu are timp să aștepte mai mulți ani până se va afla dacă tehnologia de internet 5G afectează sănătatea oamenilor, iar Guvernul trebuie să opereze cât mai rapid introducerea tehnologiei de internet 5G în România, a declarat, joi, fostul premier Emil Boc, în prezent primarul Clujului, informează Agerpres.

Primarul Clujului a prezentat implementarea tehnologiei 5G drept al treilea pilon al strategiei administrației sale de transformare a Clujului într-un oraș „smart” și s-a declarat un susținător „fără echivoc” al acestei tehnologii.

„Sper ca Guvernul, domnule ministru (către reprezentantul Ministerului Comunicațiilor, n.red.), să opereze cât mai repede cu putință acest lucru, din partea administrației locale pe care o reprezint aveți toată deschiderea, la Cluj la Florești a fost și primul loc unde s-a testat 5G, și știu dificultățile, știu unele păreri pe care le ascultăm, le respectăm, dar atât timp cât gradul de radiații, așa cum a fost măsurat, este sub cel permis de lege, a aștepta să vedem dacă în 2028 va avea sau nu un impact pentru sănătate, așa cum spun unii, cred că este greu de așteptat, și dacă nu ne vom mișca repede, oricum Asia și America se mișcă deja foarte repede, și dacă noi în Europa vom sta să filozofăm mai mulți ani vom pierde competiția cu viitorul", a transmis Emil Boc în cadrul Smart Transformation Forum 2019.

Totodată, primarul Clujului visează la o revoluție medicală datorată tehnologiei 5G, declarându-se entuziasmat de posibilitatea supravegherii de acasă a pacienților bolnavi, cu scopul reducerii costurilor din sistemul de sănătate.

„Apropo de 5G, ați văzut știrea cu ceasul acela smart care a salvat viața unui om care a căzut în prăpastie. Acesta va fi și viitorul lui 5G, când dispozitivele noastre vor fi conectate la sistemul de salvare, la urgențe, și dacă ai un infarct, ai o problemă, imediat îți alertează și familia și sistemul de urgență. Pentru sistemul medical va fi o revoluție dramatică, operațiile cu roboți, de la distanță, supravegherea de acasă a pacienților ca să reduci costurile medicale, sunt lucruri care cu siguranță se vor întâmpla”, a apreciat Emil Boc. 

Reamintim că, deși Elveția a fost printre primele țări în care s-a implementat tehnologia 5G, mii de elvețieni au protestat, recent, cerând blocarea implementării internetului 5G. Totodată, a fost inițiată o strângere de semnături pentru organizarea unui referendum pentru anularea introducerii acestei tehnologii, după cum a informat ActiveNews la vremea respectivă.

Federația Doctorilor Elvețieni a atras și ea atenția asupra folosirii tehnologiei 5G, afirmând că „atâta vreme cât nu există nicio dovadă științifică asupra lipsei de impact asupra sănătății a creșterii nivelului de radiații, trebuie să existe reținere în a face acest pas”.