ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Ministerul Apărării Naţionale aduce un omagiu eroilor români căzuţi în timpul Bătăliei de Mărăşeşti, desfăşurată în perioada 6 august - 3 septembrie 1917.
 
„Bătălia de la Mărășești, desfăşurată în perioada 6 august - 3 septembrie 1917, a fost cea mai importantă operațiune militară desfășurată de armata română în timpul Primului Război Mondial, ce a schimbat soarta întregului război de reîntregire naţională prin victoriile obţinute pe linia frontului Mărăşti, Mărăşeşti, Oituz”, este mesajul postat de MApN pe contul de Facebook al instituţiei.

MApN readuce în memoria românilor cazul copilei de numai 12 ani care şi-a dat viaţa pe câmpul de luptă. „Vreau să fac și eu ceva pentru ţară!” sunt cuvintele legendare rostite de Măriuca, eroina de la Mărăşeşti în 1917.
 
Pe numele său Maria Ion Zaharia, copila de numai 12 ani şi-a dat viaţa, în ziua de 6 august 1917, luptând, alături de soldații noștri, pentru apărarea României. Astăzi, omagiem eroii căzuţi în aceste lupte grele, în memoria cărora au fost ridicate mausolee în localităţile Soveja, Mărăşti, Mărăşeşti, Focşani şi monumente în localităţile Varniţa, Muncelu şi Tişiţa. Cinste și onoare memoriei lor”, se arată în postarea de pe Facebook.