ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Europa se știe deja cine va conduce Palatul Victoria: este vorba despre Dacian Cioloș, anunță euractiv.com. El va fi premier până la următoarele alegeri legislative, în 2016.
 
Surse din mediul politic au declarat, joi, pentru EurActiv.ro, că Cioloș va merge la o întâlnire informală cu președintele Iohannis, la Cotroceni, după terminarea consultărilor cu partidele, programate să aiă loc joi și vineri. 

Cioloș, al cărui nume este vehiculat în spațiul public ca posibil succesor al lui Ponta în fruntea Cabinetului de la București înainte ca Ponta să fi demisionat, a refuzat să facă vreun comentariu în legătură cu o astfel de propunere. Totuși, sursele politice de la București consultate de EurActiv.ro afirmă că Cioloș „este o variantă de lucru”.

Aceeaşi sursă precizează că Dacian Cioloş nu a petrecut prea mult timp în funcții publice în România. Înainte de a deveni comisar pentru agricultură, în 2009, acesta a lucrat pentru delegația Comisiei Europene în România. Soția lui, Valérie, este de origine franceza.
 
Conform Euroactiv, ideea de a avea un fost comisar în funcţia de premier este una bună, nu numai pentru faptul că va fi văzut bine la Bruxelles, ci şi prin faptul că Dacian Cioloş este una dintre personalităţile publice care nu este percepută ca fiind coruptă.