ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Declarațiile cancelarului Germaniei cu privire la soarta Europei și separarea de SUA, "pentru că nu se mai poate baza pe americani și britanici”, i-au atras lui Merkel multe reproșuri la nivelul UE. Pe lista celor indignați de afirmațiile lui Merkel se adaugă și europarlamentarul român Traian Ungureanu.

"În numele cui a vorbit, de fapt, dna Merkel, atunci cînd a dezangajat Europa și a tăiat punțile de peste Atlantic?”, se întreabă europarlamentarul Traian Ungureanu.

Întreaga dispută a plecat de la bugetul pe care Trump l-a cerut pentru NATO, 2% din PIB, și care nu a fost îmbrățișat de toate țările Uniunii. "Traducerea sună așa: dacă nu ne apărați pe gratis, ne despărțim, așa cum ne doream demult”, explică diplomatul român într-un articol pentru Adevărul.

"În aceste condiții, sfîrșitul Europei nu mai era decît o chestiune de discurs. Doamna Merkel aștepta demult, cu foile pregătite în mînă, și fără urmă de trac. Tot ce lipsea era un pretext favorabil. Iar pretextul a apărut: Donald Trump și chemarea la refinanțarea NATO”, adaugă acesta.

"Și, pentru că istoria știe de glumă până la exterminare, trebuie spus, tare și clar: Angela Merkel are Europa pe conștiință, Angela Merkel e un politician iresponsabil și Angela Merkel trebuie votată la toamnă. La fel de important: Germania a pierdut, iar, Europa”, conchide Ungureanu.