ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ActiveNews a fost prima și singura publicație din România care a prezentat în aprilie 2021, deci în urmă cu aproape un an, contractele secrete și frauduloase prin conținut, agreate de Comisia Europeană cu firmele Pfizer și Moderna.

Experți europeni consultați în exclusivitate de ActiveNews, în aprilie 2021, au afirmat că clauzele impuse de molohii vacciniști sunt ILEGALE. În aprilie 2021 atrăgeam atenția în premieră națională și cu documentele pe masă că reprezentanții Comisiei Europene au agreat exonerarea de răspundere a producătorilor în caz de reacții adverse sau MOARTE. Nici un partid din România nu s-a deranajat, nici un organ de presă nu a comentat. Nici măcar cititorii noștri fideli, verificatorii de serviciu de la agenția de știri false France Press, nu s-au deranjat să ne reclame ca „fake news”.

Ulterior, la București, europarlamentarul Cristian Terheș a susținut împreună cu partidul AUR, în noiembrie anul trecut, o conferință de presă de tip eveniment, la Parlament, în care s-a plâns că nu sunt publicate aceste contracte. Sigur, e grav că nu sunt publicate oficial aceste contracte, dar ele există pe site-ul ActiveNews al cărui cititor și personaj de presă este și Cristian Terheș, fără ca acesta să se fi referit vreodată la clauzele mult-disputate ca secrete dar PUBLICE, prin intermediul ActiveNews.

De la același europarlamentar Terheș (PNȚCD, afiliat ECR) aflăm azi într-o amplă postare cine sunt românii din cadrul Partidului Popular European (PPE) care au votat pentru a nu fi făcute publice contractele cu firmele producătoare de vaccinuri experimentale Covid, acoperind în continuare scandalul de corupție și trafic de influență care mocnește la Comisia Europeană.

După cum tot ActiveNews a anunțat în premieră, șefa Comisiei, Ursula von der Leyen, o apropiată a lui Albert Bourla, șeful Pfizer, a fost acuzată că purta o corespondență neoficială cu acesta, concretizată în comenzi uriașe de doze de ser Covid, în valoare de circa 36 miliarde euro, ale căror clauze au rămas secrete pentru publicul larg, deși sunt plătite din bani publici. În aceste 36 de miliarde de euro intră și peste 2 miliarde achitate de Florin Cîțu, din banii românilor, pentru 120.000.000 de doze de vaccin, caz cel puțin penal.

Acum Terheș reclamă că europarlamentarii PPE din România au votat pentru ascundarea datelor oficiale, la unison cu alții. Nu știm, oricum, când vor apărea contractele, după cum se mișcă Ursula și funcționarii CE. Poate ar trebui să se treacă la nivelul următor: ca firmele Pfizer și Moderna și Comisia Europeană să fie obligate în instanță să ofere aceste date, la fel ca în SUA.

Cristian Terheș: „Europarlamentarii din PNL, PMP si UDMR au votat in bloc, pe data de 15 februarie 2022, un amendament propus de grupul PPE la raportul pe 2020 al Ombudsmanului European prin care au dorit eliminarea solicitării adresate Comisiei Europene de a publica integral contractele semnate cu firmele producătoare de vaccinuri, precum și alte prevederi care apărau dreptul cetățenilor de a ști ce e cu și în aceste contracte.


Din forma inițială a textului s-a dorit eliminarea prin acest amendament al PPE următoarele prevederi:

1. Interesul cetățenilor și principiul transparentei "trebuie să prevaleze asupra solicitării producătorilor de a introduce clauze de nedivulgare”.

2. Incurajarea "Ombudsmanul[ui] să își continue anchetele și să solicite Comisiei să publice versiuni necenzurate ale acestor acorduri prealabile de achiziție și acorduri de achiziție”.

3. Indemnul adresat Comisiei de a asigura "transparența deplină a tuturor detaliilor privind activitatea de cercetare și dezvoltare premergătoare creării vaccinurilor împotriva COVID-19 precum și privind achiziționarea și distribuirea acestora, PUBLICÂND VERSIUNILE INTEGRALE ALE ACORDURILOR [n.m.] prealabile de achiziție și ale acordurilor de achiziție și introducând obligația de a publica toate detaliile contractelor viitoare privind vaccinurile și tehnologiile împotriva COVID-19 ca condiție pentru viitoare negocieri cu companii farmaceutice”.

4. Sublinierea "că orice lipsă de transparență în contextul pandemiei de COVID-19 contravine dreptului cetățenilor de a fi informați și creează condiții propice pentru dezinformare, alimentând neîncrederea”

Mai jos vedeți textul inițial al acelui articol și amendamentul propus de PPE, putând singuri vedea ce texte au dorit să fie eliminate. 

Aveți, de asemenea, lista cu modul cum au votat grupurile politice și europarlamentarii români pe acest amendament.

Amendamentul PPE a căzut la vot cu 509 voturi, doar 187 de europarlamentari votând în favoarea lui, marea lor majoritate fiind din PPE. Dintre toți europarlamentarii români din PPE, doar Rareș Bogdan a votat împotrivă. 

Aveți aici dovada clară că PPE-ul, din care face parte și PNL-ul, o susține pe Ursula von der Leyen în acțiunile sale de încălcare a drepturilor europenilor și, de semnare, la contracte de miliarde de dolari cu firmele producătoare de vaccinuri într-un mod total lipsit de transparență.

Cum comentați votul acestora? Voi considerați că trebuie sau nu publicate integral aceste contracte cu firmele producătoare de vaccinuri? 

----- 
Aici găsiți link la toate amendamentele făcute pe raportul de activitate al Ombudsmanului European pe 2020.
 
Link direct la amendamentul 1 tradus în limba română

#transparenta”, a scris europarlamentarul Cristian Terheș, miercuri, pe Facebook.