ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Europarlamentarul Cristian Terheș a solicitat, luni, demisia Ursulei von der Leyen, într-o declarație susținută în plenul Parlamentului European, conform unei postări de pe facebook a acestuia. 
 
Declarația sa vine ca o consecință a unei investigații, derulată de Parchetul European privind achizițiile de vaccinuri.

Redăm mai jos declarația integrală.

„Comisia a semnat, până în noiembrie 2021, contracte în valoare de 71 miliarde de euro în numele statelor membre ca să achiziționeze până la 4,6 miliarde de doze de vaccin COVID-19.”
Asta înseamnă că [Ursula] a achiziționat 10 doze de vaccin pentru fiecare cetățean UE pe baza unor contracte ce nu au fost prezentate niciodată publicului.
Acesta este modul în care contractele pe care le-a semnat cu aceste companii farmaceutice au fost prezentate publicului.
Cum este posibil acest lucru într-o Uniune Europeană care este chemată a fi transparentă cu modul în care folosește banii oamenilor?
Așa că, solicit și fac apel din nou pentru demisia imediată și necondiționată [a Ursulei von der Leyen]!
Vă mulțumesc!"
 
VIDEO: