ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Adina Vălean, europarlamentar PNL, a fost acceptată miercuri după-amiază de președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru funcția de comisar european din partea României. Adina Vălean mai are însă de trecut hopul audierilor în comisii, anunță Antena 3.

Purtătorii de cuvânt din echipa de tranziție a Președintelui-ales au declarat: „România a transmis astăzi, 6 noiembrie, două propuneri de candidați pentru postul de comisar european. Ambii au avut interviuri cu președintele-ales și s-au descurcat bine. Președintele- ales a decis ca Adina Vălean să preia portofoliul Transporturilor. Doamna Vălean este un europarlamentar experimentat, care a fost deja președintele comisiei ENVI și este în prezent președintele comisiei ITRE. În cariera sa a acumulat experiență pe subiectele asociate portofoliului Transporturilor. A fost raportor al ,,Mecanismului pentru Interconectarea Europei’’, prin care este susținută infrastructura în domeniul transporturilor, energiei și serviciilor digitale. Prin acest proiect a lucrat la sisteme de conectare a vehiculelor și de reducere a emisiilor de dioxid de carbon”.

Președintele Comisiei Europene urma să decidă miercuri cine va fi comisarul desemnat al României.
 
Siegfried Mureșan și Adina Vălean au fost propunerile Guvernului Orban pentru funcția de comisar european.

În 2015, un raport al italianului Pier Antonio Panzeri, în favoarea căsătoriilor între persoane de același sex, a fost supus la vot în plenul Parlamentului European. În favoarea raportului care lua „act de legalizarea căsătoriilor sau a uniunilor civile între persoane de același sex (...), încurajează instituțiile și statele membre să contribuie în continuare la reflecțiile asupra recunoașterii căsătoriilor" au votat 390 de euroaleși dintre cei 638 prezenți.

22 de europarlamentari români, printre care și Adina Vălean, au votat în favoarea raportului, așa cum ActiveNews arăta AICI.