ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eveniment de excepție. Joi, 11 aprilie 2024, la ora 17.00 în incinta Casei de Cultură a Studenților (Sala Între Coloane) va avea loc prezentarea de cărții „Războiul Monumentelor – Volum III”, care redă în cele peste 1100 de pagini listele eroilor români căzuți în iulie 1941 în luptele de eliberare a Basarabiei și nordului Bucovinei, hărțile vechi ale cimitirelor de campanie, dar și istoricul restabilirii a peste 60 de monumente din R. Moldova închinate eroilor și marilor personalități care au stat la baza făuririi statului român modern.
 
 

De asemenea, va fi vernisată și expoziția „Monumentele Basarabiei Furate” formată din 31 roll-up-uri unde sunt redate secvențe din restaurarea primelor 45 de monumente românești din R. Moldova în perioada 2009-2021 și harta monumentelor restabilite.

Evenimentul este organizat de către Asociația „Monumentum” din Republica Moldova și este găzduit de Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.