ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cenzura Facebook a blurat filmarea făcută de deputatul Uwe Schulz (din formațiunea Alternativa pentru Germania) la mitingul de miercuri din centrul Berlinului, unde Poliția a pornit tunurile de apă împotriva zecilor de mii de protestatari care nu erau de acord cu votul din Reichstag (Parlamentul german) ce conferea guvernului federal puterea de a lua măsuri pandemice prin decrete-legi, eludând procedura anevoioasă de adoptare a unor astfel de restricții care încalcă libertăți fundamentale.

În timp ce gigantul big tech consideră „sensibile” imaginile dezavantajoase pentru autoritățile care își expun cetățenii unor dușuri reci în plină iarnă, totul sub pretextul grijei pentru „sănătatea” publică, „știrile oficiale” care fac reclamă unor măsuri neconstituționale sunt distribuite fără opreliști pe social media, deși încalcă standardele democrației.
 
Capitala Berlin și alte orașe germane sunt scena unor ample mișcări de protest anti-restricții, perpetuate încă din luna mai. Totul a culminat în noiembrie prin decizia Parlamentului de a da puteri sporite Guvernului pentru a implementa măsuri liberticide sub pretextul corona-crizei.