ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unii utilizatori Facebook au raportat recent că au primit mesaje de avertizare din partea gigantului social media referitoare la "extremiști" sau "conținut extremist", potrivit Epoch Times.

"Sunteți îngrijorat că cineva pe care îl cunoașteți devine extremist?", se arată într-un mesaj. "Ne pasă de prevenirea extremismului pe Facebook. Alții în situația ta au primit sprijin confidențial".

Mesajul oferă, de asemenea, un buton pentru "Obțineți sprijin", care duce la o altă pagină de Facebook despre extremism.

Editorul Redstate, Kira Davis, care a declarat că a primit o captură de ecran a mesajului de la un prieten, a scris: "Hei, a avut cineva acest mesaj pe FB? Prietenul meu (care nu este un ideolog, dar găzduiește o mulțime de discuții concurente) a primit acest mesaj de două ori. Este foarte deranjant".

Iar alții au raportat că au primit un avertisment că este posibil să fi fost "expuși recent la conținut extremist dăunător". Mesajul afirmă apoi că "grupurile violente încearcă să vă manipuleze furia și dezamăgirea", oferind în mod similar o opțiune "Get Support".

"Facebook mi-a trimis la întâmplare această notificare despre extremism când am dat click pe aplicație. Destul de ciudat. ... Butonul "Get Support" duce doar la un scurt articol care le cere oamenilor să nu fie plini de ură", a scris un alt utilizator pe Twitter.

Un purtător de cuvânt al Facebook a confirmat pentru The Epoch Times pe 1 iulie că, în prezent, compania rulează avertismentele ca un test pentru unii utilizatori.

"Acest test face parte din activitatea noastră mai amplă de evaluare a modalităților de a oferi resurse și sprijin persoanelor de pe Facebook care s-ar putea să se fi implicat sau să fi fost expuse la conținut extremist, sau care ar putea cunoaște pe cineva care este în pericol. Suntem în parteneriat cu ONG-uri și experți academici în acest spațiu și sperăm să avem mai multe de împărtășit în viitor", a declarat purtătorul de cuvânt, fără a da detalii.

Conservatorii, inclusiv fostul președinte Donald Trump, au pledat pentru revocarea Secțiunii 230 din Legea federală privind decența comunicațiilor, care servește drept scut de răspundere pentru editorii online.
 
Cu toate acestea, mișcarea de a ține în frâu Big Tech a primit o lovitură la începutul acestei săptămâni, când un judecător federal a respins un proces intentat de Comisia Federală pentru Comerț împotriva Facebook, care acuza firma de practici anticoncurențiale.