ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociaţia Memorială Ionuţ Cosmin Anghel (AMICA ) a emis un comunicat de presă în care îşi exprimă dezacordul şi regretul profund cu privire la articolul apărut în presa britanică, în "Mail on Sunday".

Articol respectiv arăta că oficiali britanici au cerut insistent guvernului român să pună capăt "sacrificării" câinilor comunitari, după ce în jur de 300.000 dintre aceștia au fost omorâți în cadrul unei campanii de reducere a numărului patrupedelor fără stăpân declanșată după ce Ionuţ şi-a pierdut viaţa, sfâşiat de câini.

Mail on Sunday dezvăluie că oficiali britanici au făcut lobby pe lângă liderii de la București, solicitându-le să dea dovadă de un comportament "uman" în criza milioanelor de câini comunitari care colindă pe străzile din România, mușcând mii de persoane în fiecare an.

Familia lui Ionuţ Cosmin Anghel răspunde presei britanice şi face precizarea că soluţia instanţei în cazul morţii fiului lor nu este una definitivă şi în consecinţă nu se pot antepronunţa. De altfel, ei consideră că presa britanică este prost informată şi rău-intenţionată faţă de România.
 

Asociaţia Memorială Ionuţ Cosmin Anghel consideră opiniile vehiculate în presa engleză ca fiind, prost informate şi rău-intenţionate, atât faţă de România, care face eforturi să se civilizeze şi să ajungă la nivelul Marii Britanii, cât şi faţă de cetăţenii ei, care au dreptul la siguranţă, atât în spaţiul public, cât şi în locurile de joacă special amenajate pentru copii. Totodată, AMICA consideră că orice animal domestic trebuie asumat în mod responsabil de către stăpân, cu toate obligaţiile şi drepturile aferente, şi că animalele fără stăpân nu au ce căuta în spaţiul public"



În finalul comunicatului, familia lui Ionuţ Anghel îsi exprimă susţinerea faţă de decizia autorităţilor de a strânge câinii de pe stradă.

"Asociaţia Memorială Ionuţ Cosmin Anghel  îşi exprimă susţinerea, cu privire la continuarea programului de strângere a căinilor fără stăpân de pe străzile României, demarat de autorităţi la finalul anului 2013, prin aplicarea Legii Ionuţ nr. 258/2013. În nicio ţară europeană, câinii fără stăpân nu sunt lăsaţi pe spaţiul public şi, întrucât în România strategia de sterilizare şi reteritorializare s-a dovedit ineficientă, ducând la creşterea accelerată a populaţiei de câini fără stăpân, şi, în mod inevitabil, la provocarea a sute de mii de victime atacate de aceştia, determinând, de asemenea, o scădere a responsabilizării cetăţenilor, în ceea ce priveşte statutul de proprietar de animale de companie, considerăm că adoptarea şi implementarea Legii Ionuţ, nr 258/2013, este singura soluţie umană şi civilizată, pentru a evita, noi victime, atât copii cât şi adulţi, cât şi pemtru a respecta principiile de bunăstarea a animalelor.", se mai arată în comunicatul AMICA.