ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sal’tare! Voi cu cine țineți? Cu Laura-Balaura și al său murg cu sânge Cold sau cu desGhițătorul de foiletoane? Faini ăștia primii, mai ales că aduc, așa, cumva, a "Maddie și David”. Dar nici cu Robin desGhițătorul nu-i de colo! Cum lasă el plocon la statul ăsta prăpădit niște milioane bune, ca să se poată face nevăzut în "the Hood” și să mai dea cu niște necruțătoare săgeți pline cu răvașeeee…

Scuzată-mi fie introducerea pamfletară. Cam asta cred că se vrea de la noi, să ne pierdem în partizanate și miștocăreli, dacă se poate chiar niște doze mari de ură oarbă, că doar-doar nu ne-om prinde cum stă treaba defapt. Iar în "faptul trebii” tocmai cred că se desfășoară o ciocnire de plăci tectonice de toată splendoarea.

Din "faptul trebii” ar trebui să considerăm foarte serios că fac parte măcar câteva chestiuni. Ca de exemplu, că prea se știe pe la toate colțurile că în serviciile noastre s-au cristalizat în ultimii ani trei poli de forță și cam tot atâtea "teatre operative”: unul pro-german, unul pro-american și unul…pro-român. Tot în "faptul trebii” cred că e și instalarea lui Trump, care nu ezită să spună fățiș ce crede despre UE: "un vehicul al Germaniei". Evident, nu e de scos din "faptul trebii” că alegerile de curând încheiate au fost pierdute fără drept de apel de cei care au defilat pe afișe și în vrăjeli electorale cu trepădușii slugarnici ai "vehiculului”.

De trei lucruri sunt sigur. În primul rând, că niciunde, nicicând, serviciilor secrete nu li s-a spart vreun geam din pricina unor banali și singuratici trăgători cu praștia, darămite să mai fie zguduite. În al doilea rând, că serviciile de gen sunt pe cât de firești, pe atât de necesare pentru funcționarea oricărei țări de pe lumea asta, iar existența lor în afara apanajului unei patrii proprii nu poate fi situată decât în spectrul cuprins între mercenariat și trădare. În al treilea rând, dar deloc ultimul: eu vreau niște servicii care să îmi servească patria și neamul!

"Traiul este ceea ce primim, viața este ceea ce dăm” zicea, cândva, un nene intrat în istorie. Tot uica Winston Churchill mai spunea: "Un pom izolat, dacă reușește să crească, crește puternic”!