ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-un interviu amplu acordat lui Freddie Sayers de la UnHerd, profesorul Cyrille Cohen, șeful catedrei de imunologie de la Universitatea Bar-Ilan și membru al comitetului consultativ pentru vaccinuri al guvernului israelian, făcând o retrospectivă a măsurilor pandemice adoptate în Israel - începând cu campania de vaccinare în masă - a recunoscut că el și colegii lui „specialiști” au făcut o serie de greșeli majore, pe care acum le regretă. Iată ce a declarat acesta:

  • Conceptul de pașaport verde/ pașaport de vaccinare nu mai este relevant în era Omicron și ar trebui eliminat treptat (se așteaptă ca acest lucru să se întâmple în scurt timp în Israel);
  • El și colegii săi au fost surprinși și dezamăgiți de faptul că vaccinurile nu au împiedicat transmiterea, așa cum sperau inițial;
  • Cea mai mare greșeală care s-a făcut în Israel în timpul pandemiei a fost, din punctul lui de vedere, închiderea școlilor și împiedicarea educației - și-a cerut scuze pentru acest lucru;
  • Infectarea pe scară largă este acum o parte inevitabilă a imunității viitoare - cunoscută și sub numele de imunitate de turmă.
  • Omicron a accelerat evoluția pandemiei spre faza endemică, în care Covid va fi ca o gripă obișnuită.

VIDEO, sub care găsiți o selecție de citate din interviu: 


Citate-cheie din interviu:

Și vaccinații se pot infecta la fel ca nevaccinații:

„Mai ales în cazul Omicron... se observă o diferență foarte mică între persoanele vaccinate și cele nevaccinate; ambele categorii se pot infecta cu virusul, mai mult sau mai puțin în același ritm.”

Despre psihologia din spatele implementării pașaportului verde:

„Trebuie să înțelegeți că pașaportul verde nu are neapărat ca scop - iar acest lucru nu este un secret - prevenirea transmiterii. Ci are și rolul de a-i constrânge pe oameni să se vaccineze. Și nu vreau să vorbesc despre aspectele politice ale permisului verde. Dar aceasta este o realitate.”

Despre imunitatea de turmă

„Imunitatea de turmă este o consecință, din punctul punctul meu de vedere. Nu este un obiectiv, nu este un scop. Există o nuanță fină aici, dacă îmi permiteți să spun, pe care oamenii trebuie să o înțeleagă. Nu le spun oamenilor să meargă și să se infecteze, nu cred că acesta este un model pe care trebuie să îl adoptăm.”
 
Cea mai mare greșeală - închiderea școlilor

„Cred că am făcut o greșeală, pe care o o regret foarte mult. Am făcut mai multe greșeli, dar cea mai mare e cea legată de educație. După părerea mea, nu trebuia să ne atingem de educație. Niciodată, niciodată.”
 
Cu privire la accelerarea tranziției de la pandemie la endemie:

„Cred că va fi ca în cazul gripei: cred că vor exista valuri rele și valuri mai bune, cu o imunitate mai bună la nivel de populație, cu vaccinuri mai bune și cu un tratament mai bun. În acest sens, și sunt extrem de precaut, există posibilitatea ca Omicron să accelereze această tranziție.”
 
Cu privire la obligativitatea vaccinării:

Cred că vaccinarea este o alegere personală. Și am spus-o întotdeauna. Dar această alegere are anumite consecințe. Și aici există o problemă în societate. Dacă ai peste 50/60 de ani și spui că nu vrei să te vaccinezi - și o să pun o întrebare provocatoare - vei fi dispus să renunți la posibilitatea de a fi îngrijit în spital?”