ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tribunalului București a luat o decizie cel puțin șocantă, în urma căreia o fetiță de numai 2 ani va fi luată de lângă mamă din România, pentru a fi trimisă cu forța în Mexic, la familia tatălui ei.

Alessia Miroslova, născută în 2014, este fiica româncei Irina Cristescu și a miliardarul mexican Hector Bitar de la Pena, nepotul lui Carlos Slim, desemnat de revista Forbes al doilea cel mai bogat om din lume în 2015.

Cei doi s-au cunoscut la New York, în 2011, și s-au căsătorit câteva luni mai târziu. După numai două luni de la nașterea copilului, Irina Cristescu și-a luat fetița și a fugit din Mexic.

Hector Bitar a reacționat dând-o în judecată pentru răpire internațională de copii. În cadrul acestui proces, instanța de la București a decis, marți, ca micuța Alessia Miroslava să fie trimisă înapoi în Mexic, în ciuda faptului ca miliardarul mexican nici măcar nu s-a deranjat să-și angajeze un avocat, ci a fost reprezentat de un avocat din oficiu, notează antena3.ro.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie.