ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica Mănăstirii Pantocrator de la Drăgănești – Vlașca, din județul Teleorman, a fost sfințită duminică de un sobor de ierarhi români și străini, în urma unor ample lucrări executate la ansamblul monahal stărețit de Protos. Sebastian Serdaru.

GlasulCetății.ro ne oferă într-un foto-reportaj de la manifestarea impresionantă și o fotografie cu fresca tabloului votiv care reunește ctitorii Bisericii, George Becali și familia sa, alături de întemeietorii sfintei Mănăstiri.

Cum probabil aceasta fotografie va face turul presei dâmbovițene și știm că noi nu vom fi menționați solicităm ca măcar sursa originală să fie pomenită.

Cu prilejul sfințirii, a fost adusă Mâna Sfintei Mironosițe Maria Magdalena de la Mănăstirea Simonopetra, dar și un fragment din moaștele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, aflate în patrimoniul Mitropoliei de Veria – Grecia. Sfintele moaște au fost aduse din Grecia în România de Mitropolitul Pantelimon de Veria, transmite Basilica.ro.

După aproape 2000 de ani, mâna Sfintei Mironosițe care L-a atins pe Domnul în dimineața Învierii, izvorâtoare de mir, păstrează, în mod palpabil, o căldură naturală, scrie și GlasulCetății.ro, în reportajul de la evenimentul grandios care a reunit 16 ierarhi din România și Grecia și sute de credincioși.

Din partea Patriarhului Daniel, Mitropolitul Teofan a oferit mai multe ordine și distincții celor care s-au implicat la construirea bisericii, între care se află și filantropul George Becali, care a primit din partea Prea Fericitului Părinte Daniel Crucea Patriarhală pentru mireni.

Cei 16 ierarhi au fost: Înaltpreasfințitul Părinte Pantelimon, Mitropolit de Veria, Naousa și Kampania, ÎPS Teofan, Arhiepiscop al Iașilor și Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, ÎPS Naum, Mitropolit de Ruse, ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, PS Ignatie, Episcop al Hușilor, PS Lucian, Episcop al Caransebeșului, PS Andrei, Episcop al Harghitei și Covasnei, PS Veniamin, Episcop al Basarabiei de Sud, PS Vicențiu, Episcop de Slobozia și Călărași, PS Galaction, Episcopul Alexandriei și Teleormanului, PS Ambrozie, Episcop al Giurgiului, PS Visarion, Episcop al Tulcei, PS Gurie, Episcop al Devei și Hunedoarei,PS Emilian Crișanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Aradului și PS Nestor Hunedoreanul. Arhiereu Vicar al Episcopiei Devei și Hunedoarei.

Un foto-reportaj de excepție, la Agenția de presă a Patriarhiei, Basilica.ro.

Reportaj video TRINITAS TV, aici: