ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După numărarea voturilor la Congresul PNL, Florin Cîțu a ieșit câștigător cu 60,2 la sută din voturi, potrivit Evenimentul Zilei. Iată rezultatele oficiale:

-4.854 de voturi valabile

-Florin Cîțu – 2.877 de voturi, adică 60,2% din voturi

-Ludovic Orban – 1.898 – 39,7%

-Voturi anulate – 72

”Acest vot mă onorează și mă responsabilizează. Nu mă surprinde alegerea dvs, am spus din primul moment că echipa câștigătoare e singura soluție pentru PNL. Sumtem un partid unit și vom folosi toate resursele împotriva PSD, adversarul nostru politic. Împreună construim România liberală. Invit pe scenă toată echipa mea”, a declarat Florin Cîțu după ce a ieșit învingător.
 
 

Ludovic Orban a anunțat că demisionează de la Camera Deputaților și rupe parteneriatul cu Iohannis:

„Le mulțumesc colegilor care m-au votat. Îl felicit pe Florin Cîțu. De-a lungul carierei mele am apărat constant ideile liberale. Voi rămâne consecvent, îmi voi păstra convingerile și acțiunea politică. Voi continua să acționez alături de colegii mei. Demisia mea din funcția de președinte al Camerei Deputaților va fi luni la prima oră pe masa președintelui Florin Cîțu. Între Ludovic Orban și Klaus Iohannis nu mai există nici un parteneriat”.
 
Poetul Laurian Stănchescu i-a dedicat câștigătorului din butoane o
 

„Scriere romantică pentru nepremiatul de destin, Florin Vasile Cîțu!


Te-ai născut în afara acestui neam frumos și bun, ești un hazard funebru, ușor ca toate gunoaiele purtate de topirea unei glaciațiuni fără ponderabilitate spirituală... !
 
Nu ai nici măcar consistența de a umple golul unui fir de nisip, ești o formă abstractă... apărută de dinainte de viață, divinitatea cuvântului ți se plimbă prin gură, ca un roi de fluturi traversând neantul primordial... !
 
Ești evul întunecat și proscris... al unei națiuni cardinale, dai impresia unei materii nedusă de apa unei toalete stricate.... și care inundă "Grădina Maicii Domnului"....!

Vasile Cîțu, apa botezului tău a avut substanță pandemică, necreștină, nu te-a putut converti la dumnezeire.... nici duhul cosmic, ai crescut în fărădelegea unui cod inchizitorial și malefic.... !
 
Închei... cu aceste puține cuvinte.... descinzi din morile de vânt ale deșerticului Absurd.... nu ai cum pricepe mesajul meu.... este un Abecedar politic.... cel mult vei înțelege că.... ți-am trimis un elogiu metafizic....
 
Vasile Câțu, eu ți-am trimis o pisanie tristă.... nimicnicule.... nici cât nimicul din nimic.... !

Toți marii gânditori ai lumii.... au avut mentori spirituali, o constelație se naște din mărețiile care o preced.... tu ai avut ghinionul să fii alchimia  unui profesor obscur și frustat, ai avut ghinionul să fii alchimia  unui profesor... care s-a cotrocenizat în clepsidra cu nisipuri metalice, care tac și când vorbesc... !”

Laurian Stănchescu, scriitor și jurnalist