ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul Floridei, republicanul Ron DeSantis, a anunțat vineri că va semna un ordin executiv prin care va interzice școlilor din Florida să reimpună obligativitatea folosirii măștilor de către elevi odată cu încheierea verii, infomrmează LifeSiteNews.

DeSantis a făcut acest anunț în cadrul unei conferințe de presă organizate vineri în Cape Coral, explicând că această măsură are ca scop „protejarea drepturilor părinților” în ceea ce privește măștile la copii, potrivit Fox13News. Ordinul va face ca măștile să fie opționale în școlile publice din Florida începând cu anul școlar 2021-2022.

„Considerăm că acesta este cel mai corect mod de a proceda”, a declarat DeSantis, adăugând că el și soția lui, Casey DeSantis, nu își vor obliga copiii să poarte măști. 

„Vreau să-mi văd copiii zâmbind, vreau să se distreze”, a spus el. DeSantis a explicat, de asemenea, că pentru ca măștile să aibă vreun beneficiu, acestea trebuie purtate într-un anume mod, și a glumit: „Copiii mei nu vor purta chestia aia cum trebuie”.

Departamentul Educației din Florida va fi acum însărcinat să creeze norme de urgență pentru a autoriza în mod explicit părinții, mai degrabă decât profesorii sau administratorii, să decidă cu privire la purtarea sau nu a măștilor de către copiii lor.